Bijeenkomst Zorgen in allochtone families

Zwolle – Speciaal voor allochtone mantelzorgers is er een themamiddag op 9 december in Wijkcentrum Holtenbroek. Veel allochtone Zwollenaren, jong en oud, zorgen al lange tijd en vaak voor een familielid. Tijdens de bijeenkomst wordt duidelijk wie mantelzorgers zijn, wat dat voor hen betekent en waar zij voor vragen en ondersteuning terecht kunnen.

Mantelzorgers zijn naasten van iemand die vaak intensief en langdurig zorg nodig hebben. Mantelzorgers zorgen bijvoorbeeld voor hun gehandicapte vader, chronisch zieke broer, autistische dochter of verslaafde neef. Door de familieband in veel allochtone kringen vinden zij het vanzelfsprekend dat zij die zorgtaak op zich nemen. Maar het kan ook zwaar zijn.

Programma

De bijeenkomst is op 9 december van 16.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 in Zwolle. In drie uur tijd nemen allochtone mantelzorgers en andere geïnteresseerden deel aan een uitgebreid programma.

Na ontvangst met koffie en thee is er een welkomstwoord van Jitro Ubro, de voorzitter van Integratieraad Zwolle. Vervolgens is er theater over mantelzorg. In drie themagesprekken praten allochtone mantelzorgers over hoe in verschillende culturen gedacht wordt over mantelzorgers en zorgvragers, hoe voorkom je dat je te zwaar wordt belast en waar krijg je hulp en ondersteuning. Voor vragen zijn medewerkers van Dimence, de afdeling Wmo van de gemeente Zwolle en Steunpunt Informele Zorg aanwezig. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd waar wethouder Erik Dannenberg ook bij aanschuift.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis. Vooraf aanmelden kan bij Güler Cumert van Steunpunt Informele Zorg, (038) 422 52 00 g.cumert@informelezorgzwolle.nlen Petra Staas van Travers Welzijn, (038) 422 49 33, p.staas@travers.nl.

Organisatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Steunpunt Informele Zorg, Travers Welzijn, Wijz, Alevitische Culturele Vereniging Zwolle, Integratieraad Zwolle, de afdeling preventie van Dimence en de gemeente Zwolle en is een van de activiteiten van de campagne ‘Mantelzorg doen we samen!’. www.zwolle.nl/mantelzorg.

Artikel delen: