Bear v Shark: made in Zwolle

Zwolle – Het Kameroperahuis in Zwolle biedt jonge operamakers de kans om te groeien en van zich te laten  horen. Komende winter werkt de jonge regisseur Arlon Luijten bij het Kameroperahuis aan de voorstelling Bear v Shark, een filosofische satire over de invloed van de massamedia op het menselijk (be)leven.

bvs.jpg

Het publiek krijgt de unieke kans om deelgenoot te worden van het hele ontstaansproces van Bear v Shark: van een eerste concertversie naar een theatrale presentatie tot aan de uiteindelijke voorstelling. En altijd zijn de makers zelf aanwezig om het publiek meer te vertellen over hun werk.

Absurd

Mr. Norman is met zijn gezin onderweg naar de Darwin Dome in Las Vegas. Daar gaan ze een spektakelshow bekijken waarin een hypothetische vraag centraal staat: als een laag water zo hoog is dat een haai er wel in kan zwemmen en een beer er niet in kan verdrinken, wie zou dan het gevecht tussen een beer en een haai winnen? Deze vraag houdt iedereen bezig. Maar onderweg naar het spektakel slaat de twijfel bij Mr. Norman toe. Wil hij er eigenlijk wel heen?

Bear v Shark laat zien hoe Mr. Norman wordt ingepakt door de hype rondom een gevecht tussen een beer en een haai in de Darwin Dome in Las Vegas. Mr. Norman denkt te zoeken naar iets wezenlijks van waarde, maar wordt ongemerkt gemanipuleerd door de media die alles opkloppen tot absurde proporties. De leidraad voor dit muziektheatrale exces is het gelijknamige boek van Chris Bachelder uit 2001. Regisseur Arlon Luijten verbeeldt en verklankt het boek samen met de twee componisten van COMPOST en in samenwerking met ALBA Theaterhuis en het Kameroperahuis.

Speellijst

Op vrijdag 9 december 2011 wordt er een concertversie van de voorstelling gespeeld in het Papenstraattheater in Zwolle (onderdeel van Odeon De Spiegel).

Op donderdag 12 en vrijdag 13 januari 2012 is de eerste theatrale werkplaatspresentatie van de voorstelling te zien in Theater Odeon in Zwolle.

Bear v Shark gaat als volledige voorstelling in première tijdens de Operadagen Rotterdam in mei 2012. Daarna gaat hij op tournee door Nederland. 

Voor meer informatie zie www.kameroperahuis.nl en www.albatheaterhuis.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.