Eliot Simpson speelt in kader Gitaarfestival Zwolle

Zwolle – Op 16 december aanstaande vind het tweede concert uit een serie van drie plaats, die het Internationaal Gitaarfestival naast het jaarlijkse festival in het seizoen 2011-2012 organiseert. Het concert wordt gegeven door Elliot Simpson, die eerder was te horen op het het Internationaal Gitaarfestival Zwolle, waar hij in 2010 prijswinnaar was.

Als pleitbezorger van het eigentijdse gitaarrepertoire heeft Elliot gewerkt met componisten als Sofia Gubaidulina, Sahba Aminikia, Andres Felipe Gomez en Yiorgos Vassilandonakis, van wie hij een aantal wereldpremières speelde. Als gastspeler was hij onder meer gevraagd door het San Francisco Symphony, San Francisco’s Blueprint series, de György Ligeti Academy, en het Amsterdamse Goethe-Instituut. Elliot ontving een Huygens beurs van de Nederlandse overheid. Datum: Vrijdag 16 december; tijd: 20:15; plaats: Statenzaal van de Bibliotheek aan de Diezerstraat 80 te Zwolle.

Met de korte serie, waarvoor nadrukkelijk elke muziekliefhebber wordt uitgenodigd, onderhoudt het festival het contact met het publiek, en maakt het deelgenoot van een veranderende visie. Er vinden grote verschuivingen plaats in de financiering van kunst en cultuur, en als gevolg daarvan ook in de financiële basis van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle. Het eerste concert heeft het begin van een aantal positieve ontwikkelingen opgeleverd, op 16 december worden de laatste nieuws bekendgemaakt!

Elliot Simpson, gitaar solo, in het kader van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle Vrijdag 16 december, 20:15; Statenzaal van de Bibliotheek aan de Diezerstraat 80 te Zwolle.

Artikel delen: