Zwolle wil maatwerk voor het parkeren van fietsen

Zwolle – Zwolle blijft de komende tijd maatwerk bieden om bezoekers die met de fiets naar de binnenstad komen zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming een stallingsplaats te bieden. Bovendien is de gemeente actief om de overlast door ‘wildgeparkeerde’ fietsen zo beperkt mogelijk te houden. Zwolle is al langere tijd bezig om fietsers zo efficiënt mogelijk hun fiets te laten stallen in het centrum. De afgelopen jaren zijn er honderden vaste stallingsplaatsen bij het al beschikbare aanbod gekomen.

18-11-2011_gemeente_helpt_bij_aanpak_fiets_parkeren_1.jpg

Sinds deze zomer staan op de piektijden op het Grote Kerkplein en op het Rode Torenplein zogenoemde mobiele fietsenstallingen. Bovendien begon medio oktober een pilot om, door het verplaatsen van ‘wildgeparkeerde’ fietsen naar al aanwezige stallingsplaatsen, de Grote Markt een netter aanzien te geven. Aandachtspunt van de gemeente is daarbij ook de toegankelijkheid van de binnenstad voor mensen met een (visuele) beperking. Veel mensen beseffen niet dat her en der gestalde fietsen vervelende en zelfs gevaarlijke obstakels kunnen vormen voor anderen. Zwolle zet in op maatwerk: niet alleen gedurende de verschillende pilots, maar ook voor bestaand beleid blijven we naar verbeteringen zoeken. Bij de pilot om minder fietsoverlast op de Grote Markt te hebben zijn de tijden op zaterdag inmiddels aangepast van 10.30-14.30 uur naar 11.30-15.30 uur: daarmee wordt beter ingespeeld op de drukste tijden in het centrum.

01-12-2011_fietsenchaos_binnenstad_3.jpg

De tijdelijke fietsenstalling op het Grote Kerkplein wordt steeds beter gevonden, maar het wildparkeren blijft

01-12-2011_fietsenchaos_binnenstad_2.jpg

Bovendien hebben mensen die namens de gemeente in de binnenstad bevoegd zijn om geparkeerde tweewielers die in de weg staan te verplaatsen, een groter werkgebied gekregen. Wie meer wil weten over het (fiets)verkeerbeleid in de Zwolse binnenstad en de diverse pilots kan terecht op de website van de gemeente: www.zwolle.nl/bereikbarebinnenstad.

01-12-2011_fietsenchaos_binnenstad_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. wat een gezeik is dat hier in zwolle ze maken de stad autoluw met alle gevolgen dat een hoop mensen van buiten nu naar apeldoorn gaan winkelen.En nu komen de mensen die anders met de auto naar de stad gingen op de fiets en is daar weer een probleem mee.Volgens mij doet het gemeentebestuur er geen moer aan en zijn de heren alleen maar te vinden om iets te openen met een hapje en een drankje.Men had a veel eerder het probleem met de fietsen kunnen zien aankomen maar wacht met ingrijpen veel te lang.Men had op de nieuwe markt een grote ondergrondse rijwielstalling moeten maken en toen pas het ontwerp erop wat er nu staat .Dat had heel mooi centraal voor de stad geweest .Men gaat niet eerst naar de mediamarkt fiesten en daar stallen en teruglopen naar het centrum dat werkt niet.Er zit klootjesvolk in de gemeenteraad ze bouwen raak tunnels onder de weg door maar een rijwielstalling kan niet en nu staat alles in de weg


  ⚠️ Meld

 2. Maak langs de hele melkmart vanaf de diezerstraat tot de mediamarkt fiets plaatsen, met af en toe een door steek voor laden en lossen.


  ⚠️ Meld

 3. Alle fietsen meenemen en de eigenaren kunnen na een bedrag van ??300,- de fiets weer ophalen. Ruimt mooi op en de helft haalt zijn/haar fiets toch niet op en de mensen denken daarna wel na hoe ze de fietsen gaan neerzetten. En de fietsen die overblijven voor een appel en een ei verkopen.


  ⚠️ Meld

 4. Zwollenaar3 je moet de schuld niet bij de fietser leggen om te zeggen alle fietsen meenemen en op laten halen voor 300 ??.De gemeente is hier de schuld aan zij moeten er voor zorgen dat er goede plekken zijn om je fiets te plaatsen hier en daar een setje klemmen voor fietsen werkt niet .Toen het centrum op de schop ging had men daar voor moeten zorgen dat er ruime fietsenstallingen komen.Onder de nieuwe markt had men een gigantische grote fietsenstalling kunnen maken mooi centraal in het centrum bij de winkels.laat de gemeente de fietsenstalling onder het stadhuis in de binnenstad in het weekend ook beschikbaar stellen .De ambtenaren kunnen er zelf wel makkelijk hun fiets kwijt maar de burgers niet


  ⚠️ Meld

 5. @Pieters, hou even op! De fietsen worden overal maar neer gegooid! Als ik de mediamarkt in wil dan struikel ik over de fietsen omdat men te lui is om even naar beneden te lopen om daar GRATIS je fiets neer te zetten! Nee hoor de fietsers zijn zelf schuld aan de chaos. Ja er mogen meer plekken komen waar je, je fiets neer kan zetten. Verbeter de wereld maar begin bij jezelf!


  ⚠️ Meld

 6. ik denk dat er 3 fietsen kunnen staan.ambtenaren zijn zo lui dat ze altijd met de auto komen vandaar dat die fietsenhok ook niet zo groot is:D:D:D:D:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.