Onderzoek naar doelmatiger werken in afvalwaterketen

Zwolle – Wat zijn de mogelijkheden om samen doelmatiger te werken in de afvalwaterketen. Met die vraag op tafel kwamen op woensdag 30 november bestuurders van het waterschap en wethouders en rioleringsdeskundigen van gemeenten in het beheergebied van Waterschap Groot Salland bijeen.

“Soms moet je je geld bij een ander investeren om de maatschappelijke winst te behalen.” Met die woorden opende wethouder Dannenberg van Zwolle de bestuurdersbijeenkomst rond gezamenlijk afvalwaterbeheer West-Overijssel in de Nooterhof te Zwolle. Medio dit jaar hebben de landelijke koepelorganisaties van de gemeenten, provincie en waterschappen in het bestuursakkoord Water gesteld dat verdergaande samenwerking zal lonen. Het moet leiden tot lagere kostenstijging, kwaliteitsverhoging, het verminderen van de individuele kwetsbaarheid, innovatie en duurzaamheid bij het uitvoerende werk aan de riolering en de zuivering.

Vertalen naar regio

De betrokken gemeenten en waterschap willen deze landelijke uitgangspunten vertalen naar de regio. Ook kunnen ze zo in de toekomst de gezondheid en het comfort van burgers garanderen tegen aanvaardbare kosten.

Artikel delen: