Medewerkers Wezo ‘Vakbekwaam fietstechnicus’

Zwolle – In samenwerking met Innovam – kenniscentrum voor de mobiliteitsbranche – en het Deltion College, worden medewerkers van Wezo opgeleid tot vakbekwaam fietstechnicus niveau 1. Deze pilot, met de naam ‘De 2Wieler’, is gevestigd bij Wezo Groep aan de Lingenstraat.

Met deze opleiding biedt Wezo medewerkers de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Zowel de praktijk, verzorgd door Innovam, als de theorie die verzorgd wordt door Deltion, worden gegeven bij Wezo. In de fietswerkplaats worden fietsen gerepareerd en schoongemaakt uit de handelsvoorraad van regionale ondernemers in de fietsenbranche. De vraag naar gekwalificeerde fietsmonteurs op diverse niveaus groeit en nieuwe instroom is gewenst. Eerder deze maand heeft dezelfde groep het certificaat ‘derailleur afstellen’ behaald en nu zijn zij gecertificeerd als ‘Vakbekwaam fietstechnicus niveau 1.’ Een prestatie om trots op te zijn. De opleiding is een goed voorbeeld van samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en Wezo.

Wanneer er op deze manier wordt samengewerkt vergroot dit de arbeidsmogelijkheden voor medewerkers van Wezo. Daarnaast levert Wezo tegelijkertijd een bijdrage aan het oplossen van knelpunten binnen de tweewielerbranche. Kortom een win-win voor alle partijen, die ook voor andere branches kan gelden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Eens Maarten! Waardevolle toevoeging aan de maatschappij.

  Door vergrijzing komt er sowieso een enorm tekort aan mensen die echt iets kunnen met hun handen.


  ⚠️ Meld

 2. @lantje, laten we nou niet de vergrijzing overal de schuld van geven.
  Zij hebben 40 jaar gewerkt, in de bouwen in de fabrieken.
  Maar de jeugd kiest gewoon niet meer voor een beroep in blauwe overall, dat is het probleem.


  ⚠️ Meld

 3. Zo goed als ik je reactie vond over de verkeerscontrole, zo slecht vind ik deze hier Observer! 😉

  Bericht door Observer, op 19 december 2011 om 09:36
  @lantje, laten we nou niet de vergrijzing overal de schuld van geven.

  Waar staat ?berhaupt dat ik iets “de schuld” geef?

  Zij hebben 40 jaar gewerkt, in de bouwen in de fabrieken.

  Wie zij?

  Ik geef aan, dat er door vergrijzing KANSEN zijn voor mensen die kiezen voor een beroep in de blauwe overall!
  Je lijkt in mijn reactie een beetje op zoek naar een verwijt t.a.v. de babyboomers. Ik hoorde daar laatst ook iemand over tekeer gaan. Ach…laten we ons er niet te druk om maken! Zo groot als de werkeloosheid is, zo groot wordt het tekort aan mensen die echt kunnen werken over een aantal jaren! Als we met zijn allen maar niet te lui zijn om echt de handen uit de mouwen te steken komt het nog wel goed!

  Ik verwacht niet dat de top managers over 10-20 jaar hetzelfde salaris hebben als iemand die fietsen repareert (om maar eens een voorbeeld te noemen). Wel denk ik dat het salaris van iemand die fietsen repareert dichter in de buurt komt van de gemiddelde kantoorwerker. Dat kan op twee manieren: de ene groep kan minder gaan verdienen of de andere kan meer gaan verdienen.

  Overigens is het niet alleen de jeugd die niet kiest voor een beroep in blauwe overall. Het zijn ook de ouders die het niet accepteren als hun kinderen kiezen voor een vak in plaats van een kantoorbaan.


  ⚠️ Meld

 4. @plantje, lees nou je eigen tekst eens terug???
  [Door vergrijzing komt er sowieso een enorm tekort aan mensen die echt iets kunnen met hun handen.
  /i] zonder de toevoeging die je er nu bij geeft kon ik er niets anders van maken hoor.


  ⚠️ Meld

 5. Mwoa…. goed… communicatie bestaat uit zender en ontvanger. Ik heb mijn zendcapaciteiten overschat 🙂
  En door de korte discussie staat het er nu wel hoe ik het bedoel. Het initiatief is in ieder geval goed!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.