Hoogste punt nieuw hoofdzwembad Zwolle

Zwolle – Donderdagmiddag is op de bouwlocatie van het nieuwe hoofdzwembad op de De Vrolijkheid het bereiken van het hoogste punt gevierd. De bij de bouw betrokken partijen, bouwbedrijf Pellikaan BV (verantwoordelijk voor ‘design and built’) en gemeente Zwolle, gaven deze middag uitleg over het interieur en de thematisering van het nieuwe zwembad. Aansluitend werd er op de bouwplaats een rondleiding gegeven.

01-12-2011_hoogste_punt_stadszwembad_2.jpg

Drie weken geleden ondertekenden de gemeente Zwolle en Optisport Exploitaties BV de exploitatieovereenkomst voor het nieuwe hoofdzwembad. Met de ondertekening werd een volgende stap gezet in de realisatie van het zwembad. Op basis van het gekozen ontwerp, waaraan nog een aantal functionele verbeteringen zijn toegevoegd en een pakket duurzaamheidmaatregelen, konden partijen zich inschrijven. Naar verwachting wordt het nieuwe zwembad eind 2012 opgeleverd.

01-12-2011_hoogste_punt_stadszwembad_3.jpg

01-12-2011_hoogste_punt_stadszwembad_1.jpg

01-12-2011_hoogste_punt_stadszwembad_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Een miskleun!
  Dit wordt een zeer saai en degelijk zwembad. Geen subtropisch zwemparadijs waar wij als Zwollenaren al jaren op zitten te wachten. Een zwembad a la Center Parcs waar jong en oud zich kan vermaken. Wat moeten we nu met zo’n saai instructiebad?
  Zeer behoudend van deze conservatieve gemeente en nu al gedoemd te mislukken.


  ⚠️ Meld

 2. Zullen we de agnietenplas overkappen dan maar,waterzuiveringsinstallatie erin, verwarmd, glijbanen van minstens 300 meter, sauna, knuffelmuurtjes, golfslag, surfbaan, tropische planten etc.
  Ik zie hethelemaal zitten.


  ⚠️ Meld

 3. Eens! Een zwembad op deze locatie is niet erg logisch. Het bad zal volgens de bedenkers / ambtenaren wel aan de ‘sportboulevard’ hebben gemoeten en kan de burgers in Berkum plezieren, maar verder is het project gedoemd te mislukken. Het ergste is, de gemeenteraad heeft voor ons allemaal heeft zijn akkoord gegeven!!


  ⚠️ Meld

 4. @Degi, ik dacht meer aan de park de Weezenlanden om te overkappen.
  Er komt al een leuke horecagelegenheid, het is wat vervelend om e.e.a. te combineren met het manifesatie terrein, of we moeten zorgen dat het dak open kan. ligt centraal in Zwolle. Lijkt mij wel wat.


  ⚠️ Meld

 5. Volgens mij is dit een goede locatie.
  Dichtbij de snelweg dus goed bereikbaar voor iedereen, uit Stadshagen en Zuid. Ligt lekker in het midden.
  Over het zwembad zelf dat weet ik nog niet maar dat ga ik zeker zelf uitproberen als de tijd er is


  ⚠️ Meld

 6. @Ron, ik heb met de locatie ook geen probleem. Maar van de ontwerpen, waaruit gekozen kon worden werd ik niet blij. Erg sober allemaal, dus denk ik dat het geen zwembad word waar de recreant vaak naar toe zal gaan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.