Oranje Zwart actief binnen Bewegende Leerlijn korfbal

Zwolle – SportService Zwolle start vrijdag 2 december in samenwerking met korfbalvereniging Oranje Zwart een lessenreeks korfbal binnen de Bewegende Leerlijn. De methodiek van de Bewegende Leerlijn legt een verbinding tussen het aanbod in het onderwijs, de buurt en bij de sportvereniging.

De Bewegende Leerlijn korfbal wordt gedraaid op twee brede scholen in de Zwolse wijk Aa-landen. Het betreft De Wilgenburg en De Wieden. Trainers/vrijwilligers van Oranje Zwart verzorgen in samenwerking met Marian Haanstra (combinatiefunctionaris van SportService Zwolle) alle korfballessen, zowel binnenschools, naschools als bij de sportvereniging. Hierdoor kunnen de leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht in totaal negen weken kennismaken met de sport korfbal. Ze leren tijdens deze lessen de beginselen en de regels van korfbal en komen in aanraking met de trainer, vereniging en cultuur binnen de vereniging.

Op De Wilgenburg wordt de eerste les vrijdag 2 december gegeven. En de lessenreeks gaat bij De Wieden dinsdag 6 december van start. Wanneer uit de evaluatie blijkt dat de Bewegende Leerlijn korfbal aanslaat, dan wordt er in 2012 Zwolle breed een vervolg aan gegeven.

Artikel delen: