Ovatie Cabaretfestival met internationale invloed

Zwolle – Zaterdag 10 december gaat de eerste editie van het Ovatie Cabaretfestival (OCF) in Zwolle van start met een openingsoptreden van de Vlaamse cabaretier Arnout van den Bosche. Hij was de laatste winnaar van de bronzen Ovatie Cabarettrofee, net als bij het DCF de begerenswaardige prijs van dit grootste publiekscabaretfestival van Nederland en België. Naast de trofee ontvangt de winnaar een geldbedrag van € 2000.

vonderbloom.jpg
Gastartiesten ‘Vonder & Bloom’

Voor het echter het zover is, gaan 10 cabaretiers met elkaar de strijd aan in 3 rondes in 3 verschillende plaatsen. Het eerst is Zwolle (10 dec.) aan de beurt, vervolgens Enschede (15 dec.) en een dag daarna Apeldoorn (16 dec.). Het OCF heeft een open karakter. Iedere talentvolle cabaretier kan zich aanmelden. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen leeftijd, opleiding, geslacht of wat voor onderscheid er ook te maken valt. Helaas hebben zich geen Zwollenaren aangemeld. Wel bevinden zich enkele Overijsselaren onder de deelnemers. Thijs Kemperink en Martin Borggreve vertegenwoordigen onze provincie in een deelnemersveld dat internationale trekken heeft. Want naast de Antwerpenaar Kees Meerman treedt ook de Schots-Gentse Rona Kennedy in Zwolle op. De tweede cabaretière die Zwolle aandoet, is de uit Utrecht afkomstige Nederlands-Griekse Soula Notos.

Het OCF heeft onmiskenbaar Zwolse roots. De organisatieleden zijn Zwollenaren die onder de vlag van Stichting Zwols Cabaretfestival opereren. Zoals zijn voorganger het DCF – dat zich 15 jaar lang in Zwolle afspeelde – bijt het OCF het spits af in de stad van oorsprong.

De Zwolse invloed reikt tot in het jurypanel dat tijdens de finale in Apeldoorn het publiek in zijn oordeel gaat ondersteunen.

Naast de deskundige juryleden Judith Hartman (directeur Wilminktheater/Enschede) en Gerda Kroeze (directeur Nieuwe Luxortheater/Rotterdam), maakt Keimpe de Jong (programmeur Odeon/De Spiegel Zwolle) deel uit van het trio.

De presentatie van de 1e ronde van het OCF ligt in de professionele handen van Ramon Kool.

Het organisatieteam OCF maakt zich op voor een succesvolle start in Overijssels hoofdstad!

Wie de aftrap – of een van de andere rondes – wil meemaken kan via www.ovatiecabaretfestival.nl tickets bestellen.

1e editie Ovatie Cabaretfestival 10 – 16 december 2011

10 dec. 1e ronde Regardz Nieuwe Buitensociëteit aanvang 20:00 uur

15 dec. 2e ronde Vrijhof Cultuurcentrum Enschede aanvang 20:00 uur

16 dec. 3e ronde/finale Auditorium gebouw De St@art Apeldoorn aanvang 20:00 uur
Kaartverkoop en nadere informatie: www.ovatiecabaretfestival.nl

Artikel delen: