Opening Activiteitencentrum Rijnlaan InteraktContour

Zwolle – Donderdagmiddag vond aan de Rijnlaan de officiële opening van Activiteitencentrum Rijnlaan van InteraktContour, dat in de zomer is verhuisd van wijkcentrum Zwolle Zuid (‘de Pol’) naar de AA-landen, plaats. Wethouder Dannenberg verrichtte de openingshandeling.

01-12-2011_opening_activiteitencentrum_interact_contuur_1.jpg

Met een verscheidenheid van specialisten in huis biedt Activiteitencentrum (AC) Rijnlaan verschillende mogelijkheden van dagbesteding aan, zoals computeractiviteiten, workshops tekenen schilderen, verschillende creatieve activiteiten, leren koken, gebruik leren maken van hulpmiddelen, werken in de bakkerij en deelnemen aan een sport- en bewegingsprogramma. De cliënten hebben de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder, en komen niet meer in aanmerking voor een betaalde baan. Er is bewust gekozen voor een pand in Zwolle Noord. Met een bestaand activiteitencentrum in Zwolle Zuid (AC de Trommel) wordt een mooie spreiding van activiteitencentra in Zwolle bewerkstelligd. Uitgangspunt van InteraktContour is dagbesteding zo dicht mogelijk bij huis bieden.

01-12-2011_opening_activiteitencentrum_interact_contuur_4.jpg

01-12-2011_opening_activiteitencentrum_interact_contuur_5.jpg

01-12-2011_opening_activiteitencentrum_interact_contuur_2.jpg

Afasiecentrum AC Rijnlaan maakt onderdeel uit van afasiecentrum Zwolle eo. Er wordt professionele ondersteuning aan mensen met afasie geboden. Door te trainen kunnen de beperkingen verminderd worden en leren mensen de resterende communicatiemogelijkheden optimaal te benutten.

01-12-2011_opening_activiteitencentrum_interact_contuur_3.jpg

01-12-2011_opening_activiteitencentrum_interact_contuur_6.jpg

Over InteraktContour

InteraktContour biedt via haar activiteitencentra zinvolle dagbesteding aan mensen met hersenletsel en mensen met een lichamelijke beperking. Samen mogelijkheden benutten is het motto. Hierdoor kunnen ook mensen met een beperking blijven deelnemen aan de samenleving. Naast dagbesteding biedt InteraktContour ook begeleiding bij de mensen thuis en 24-uurs zorg.

Voor vragen over AC Rijnlaan kunt u terecht bij Melanie Leegwater (locatiemanager) via 038-4652193. Informatie is ook te vinden op www.interaktcontour.nl/rijnlaan.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.