Zwols zonne-energie initiatief krijgt provinciale subsidie

Zwolle – Zwollenaar Raphael van der Velde nam begin van de zomer het initiatief om samen met andere geïnteresseerden zonnepanelen aan te schaffen. Aanleiding was een tenderregeling van de provincie Overijssel. Deze regeling stelde een subsidie in het vooruitzicht voor de beste plannen voor het gezamenlijk inkopen van zonne-energie systemen door particulieren.

Met een team van zes enthousiaste mensen is in korte tijd veel publiciteit gegenereerd, een leverancier geselecteerd en een aanbod van verschillende pakketten samengesteld. Ondersteund door de website www.duurzaamzwolle.nl waarop veel informatie is te vinden, meldden zich ruim 300 belangstellenden. Gemeente Zwolle stelde twee maal het Kultuurhus in Stadshagen ter beschikking voor drukbezochte informatievonden waar  uitgebreid informatie is gegeven en vele vragen zijn beantwoord. Tenslotte hebben zich 166 deelnemers gemeld. Samen goed voor 480 kWp aan zonnepanelen. Daarmee leveren ze voldoende om 110 gezinnen van stroom te voorzien!

Provincie Overijssel heeft de initiatiefnemers net het verlossende ja-woord gegeven: de gevraagde subsidie is volledig toegekend ! Dat wil zeggen dat alle deelnemers een bijdrage krijgen van € 0,64 per geïnstalleerde Wp. Daarmee komt de terugverdientijd gemiddeld onder de tien jaar.

Begin 2012 zal, zo gauw het weer het toelaat, worden begonnen met de plaatsing van de systemen. Leverancier en installateur El-Tec uit Hattem heeft daar vervolgens een half jaar zijn handen vol aan.

Artikel delen: