Nominaties Dwarsligger 2011 bekend

Zwolle – Zaterdag 17 december is het weer zover. CV Net Ehm Anders organiseert in de WRZV hallen de 7e Dwarsliggersavond. Een avond welke zijn plek in het Zwolse Carnaval heeft veroverd en bezocht wordt door vele carnavalsverenigingen van binnen en buiten Zwolle. Uiteraard zijn ook carnavalvierders die niet lid zijn van een carnavalsvereniging van harte welkom.

Ook dit jaar kan er weer gestemd worden voor de Zwolse Dwarsligger 2011! Wie gaat Het Genootschap opvolgen? Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de Dwarsligger 2011. Het publiek bepaalt wie het gaat worden. De genomineerden van dit jaar zijn beiaardier Roy Kroezen, Elles Hetebrij en het Ecodrome. Eerdere winnaars waren vanaf 2006 Sassendonk Online, Staphorster Stippen, Albert van der Haar, Federatie Europese Narren, Gerrit v.d. Kooij (columnist Papje) en Het Genootschap (commissie carnavalsoptocht). HIER kan voor jouw Dwarsligger gestemd worden.

Roy Kroezen is al jaren de beiaardier van de Zwolle. In die hoedanigheid bespeelt hij ook de beiaard van de Peperbus. Heel vaak past hij het thema aan bij een evenement of gebeurtenis in de stad. Zoals bij Sinterklaas en natuurlijk carnaval. Elke keer als hij live speelt moet hij alle trappen op om bij het orgel te komen. Dat zijn de grote "dwarsliggers" voor hem.

Elles Hetebrij is al jaren de eigenaresse van café de Hetebrij. Het café van Zwolle waar gezelligheid, vriendelijkheid en een huiskamer gevoel centraal staan. Ook de Hetebrij moest met lede ogen de entree van spelleltjes via de mobiel accepteren. Maar er waren grenzen. Bij gezellige gesprekken moesten bezoekers ineens een wooord verzenden omdat ze wordfeud speelde. Een verbod kon niet uitblijven, Die mobile telefoons zijn de dwarsligger of toch degene die ermee omgaat? Nu organiseerd Elles gezellige bordspel avonden.

Het ecodrome heeft het moeilijk en het is de vraag of het blijft bestaan. Het prachtige park moet misschien haar deuren sluiten. Geef ze een steuntje in de rug. Soms was het weer boosdoener dan weer subisidies. Dwarsliggers alom.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer