Zwolse opgelicht door phishing

Zwolle – Een 55-jarige inwoonster uit Zwolle heeft donderdag 1 december aangifte gedaan van phishing.

politie_logo_4.jpg

Het slachtoffer was met een valse mail van haar bank benaderd om gegevens door te geven. Daarbij werd ook aangegeven, dat zij ook telefonisch zou worden benaderd. Het slachtoffer heeft ’s morgens keurig alle codes doorgegeven en haar rekening werd ’s middags geheel leeggehaald.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. En waarom is dit nieuwswaardig? Is gewoon dom dat diegene er in is getrapt. Zeker na al die aandacht in het nieuws ervoor.
  Trouwens, gewoon aangeven bij de eigen bank en mevrouw krijgt haar geld terug.
  Maar ik vind het wel vreemd dat zoiets hier geplaatst wordt…


  ⚠️ Meld

 2. Wat een ontzettend gezeur hier over het al dan niet plaatsen van een bericht. Alsof elk bericht een even hoge nieuwswaarde heeft!. Daarbij, vooral oudere internetgebruikers kunnen niet vaak genoeg gewaarschuwd worden, dat blijkt maar weer uit dit verhaal.
  En zeuren over de spelling is nog erger, wie zonder zonde is…..


  ⚠️ Meld

 3. Sjabbo helemaal eens ouderen kunnen niet vaak genoeg gewaarschuwd worden.Je krijgt dagelijks van die berichten,nu weer een bericht dat ik iets gekocht zou hebben voor 295 euro,als je dan maar even op een link wilt drukken .Mensen LET OP


  ⚠️ Meld

 4. Ik vind het gewoon niet nieuwswaardig genoeg, eigenlijk helemaal niet nieuwswaardig. Er zijn wel veel meer van dit soort slachtoffers. Waarom staat er dan niet bij elk zo’n voorval een stukje hierop? ik vind het gewoon onlogisch dat er nu opeens een stuk op deze site moet komen te staan.
  Tuurlijk ben ik het er mee eens dat ouderen niet vaak genoeg gewaarschuwd kunnen worden. Deze groep is het meest naief. Maar op deze manier?? zet dat een advertentie op de site oid


  ⚠️ Meld

 5. kreeg laatst van marktplaats ook een bericht dat ik mijn ww heb veranderd. Dan krijg je een link waar je in moet loggen om de verandering te zien. Ziet er allemaal heel marktplaatsachtig uit alleen in het venster staat dan de pfisingsite ipv http://www.marktplaats...


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Croli, op 2 december 2011 om 13:07
  Ik vind het gewoon niet nieuwswaardig genoeg, eigenlijk helemaal niet nieuwswaardig. Er zijn wel veel meer van dit soort slachtoffers. Waarom staat er dan niet bij elk zo’n voorval een stukje hierop? ik vind het gewoon onlogisch dat er nu opeens een stuk op deze site moet komen te staan.
  Tuurlijk ben ik het er mee eens dat ouderen niet vaak genoeg gewaarschuwd kunnen worden. Deze groep is het meest naief. Maar op deze manier?? zet dat een advertentie op de site oid

  Ben je al volwassen!
  😮


  ⚠️ Meld

 7. Nou, ik vind het wel nieuwswaardig hoor. Dat dit voorkomt bewijst maar weer dat het nuttig is om “iedereen” te waarschuwen voor dit soort oplichting. Wil je het niet lezen, dan klik je na twee zinnen toch lekker verder? Een advertentie zal snel over het hoofd worden gezien, dus of dat net zo effectief is als zo’n berichtje? Ik waag dat te betwijfelen. Overigens waag ook ik te betwijfelen of dit slachtoffer wel haar geld terug gaat krijgen. Zij heeft zelf haar gegevens bekend gemaakt, terwijl overal wordt gewaarschuwd dit nooit, maar dan ook nooit te doen. Bij skimmen is het een ander verhaal, daar kun je vrijwel niks tegen doen, en dan is er dus geen laakbaar gedrag. In dergelijke gevallen neemt de bank het risico over.


  ⚠️ Meld

 8. Eerlijk gezegd snap ik niet dat mensen er in trappen! Er wordt zo ontzettend vaak gewaarschuwd voor dit soort dingen! Nog vaker wordt er duidelijk gemaakt dat je bank nooit via mail of telefoon om je codes zal vragen.
  En als je het dan niet snapt dan bel je toch even naar de bank en vraagt wat je met die mail aan moet?

  Ik begrijp trouwens ook niet dat niet gemakkelijk te achterhalen is waar dat geld dan naartoe gegaan is….dan heb je de dader toch?

  Tenslotte…nieuwswaardig of niet: lijkt me geen probleem om met fatsoen op een spelfout te wijzen toch?


  ⚠️ Meld

 9. Nog niet helemaal tenslotte zojuist 🙂
  Het is hetzelfde als de mails die je krijgt dat je 300 miljoen gewonnen zou hebben…in een loterij waar je niet aan mee doet. Of dat een rijk persoon overleden is en jij het enig overgebleven familielid bent (check dan even direct wat er met de rest van je familie gebeurd is 😉 ).
  Zoals op de site Marktplaats.nl staat:”Als iets te mooi lijkt om waar te zijn is het ook meestal niet waar”


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.