Berkum-trainer Ten Berge tekent bij

Zwolle – Roeland ten Berge zal ook in het seizoen 2012-2013 hoofdtrainer zijn van VV Berkum. De 34-jarige coach uit Raalte is nu bezig met zijn eerste seizoen bij de Zwolse zaterdaghoofdklasser en zette deze week zijn handtekening onder het contract voor de nieuwe jaargang.

 

Berkum staat momenteel op een 13e plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse C, maar de vereniging heeft zich daar niet blind op gestaard bij de keus voor contractverlenging. “Die stand is niet maatgevend voor ons vertrouwen in de trainer,” aldus Henk Jan van der Veer, bestuurslid technische zaken van VV Berkum. “We hebben een coach die technisch en tactisch inzicht heeft. Dat wordt op dit moment jammer genoeg nog niet vertaald in een goede positie op de ranglijst, maar we hebben er absoluut alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen en we gaan dus door op de ingeslagen weg.” Dat vertrouwen is er ook bij de trainer zelf: “We willen gestructureerd naar onze doelen werken, met een duidelijke speelwijze. Met deze groep kunnen we wat opbouwen. Dat heeft tijd nodig en soms gaat dat met vallen en opstaan, al hebben we ook heel wat pech gehad,” aldus

Ten Berge. “Iedereen is heel positief over de manier van werken en staat er volledig achter, niet alleen de technische staf maar ook de spelers en dat geeft vertrouwen. Bovendien bevalt het mij uitstekend bij Berkum. Het is een mooie club met goede faciliteiten en veel trouwe supporters.”

 

Voordat Ten Berge dit seizoen aan het roer kwam bij Berkum was hij coach bij zondageersteklasser Voorwaarts Twello. Daarvóór was hij trainer van het tweede elftal van Excelsior’31 in Rijssen, waarmee hij onder meer het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse in de wacht sleepte. Eerder nam hij vier jaar lang een kijkje in de keuken van het betaalde voetbal als coördinator jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles en was hij coach van het A1-elftal van de Deventer club.

 

Roeland ten Berge heeft verder voor de KNVB gewerkt als Jeugdplancoach en hij was een aantal jaren ondersteunend medewerker voetbaltechnische zaken bij de bond, waar hij nu nog docent is bij de trainersopleidingen.

Artikel delen: