Recordbouw appartementencomplex Geert Groote

Zwolle – In een recordtempo is het nieuwe appartementencomplex aan de Geert Grootestraat gebouwd. Nog geen 9 maanden geleden stond de oude flat er nog. Nu is er een nieuw pareltje voor in de plaats gekomen dat op 9 december officieel wordt geopend door wethouder Vedelaar. Geïnteresseerden kunnen tussen 17.00 en 18.00 uur een kijkje komen nemen.

01-12-2011_opening_flat_geertgrootestraat_09-12-2011_1.jpg

De bewoners van de oude flat zijn in zo’n 15 maanden allemaal uitverhuisd. In mei 2011 is de sloop begonnen en in juni kon aannemer Bramer beginnen met de bouw van het nieuwe pand. Snelle bouwstromen, logische logistiek en hard werken hebben ervoor gezorgd dat er nu 22 nieuwe huurappartementen met het wooncomfort van deze tijd aan Dieze-Oost zijn toegevoegd. En met een huur onder de huurtoeslaggrens. De uitstraling van appartementengebouw, ontworpen door het Zwolse architectenbureau 19 Het Atelier, is zeer treffend voor Dieze-Oost. De architectonische stijl van de Wederopbouw is te zien door de detaillering zoals de uitsparingen in het metselwerk naast de hoofdentree, de hekwerken op de balkons en de rollagen boven de kozijnen en aan dakrand.

Duidelijk te zien is de centrale ligging van de entree. Hierdoor zijn galerijen overbodig, want de voordeuren van alle woningen komen per verdieping uit in de centrale hal waar de lift en de trap is. Toch heeft de architect ervoor gekozen om het beeld van de galerijen te handhaven. Een knipoog naar het vorige woongebouw. Dit geldt ook voor de knik in het dakvlak.

Duurzaam

Het gebouw is, naast haar vormgeving waardoor het past in de huidige en toekomstige stedenbouwkundige opzet, ook duurzaam in haar energieverbruik. De energie wordt opgewekt middels Warmte-Koude-Opslag in de bodem. Bij dit systeem wordt de bodemtemperatuur gebruikt om water te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Dit water verwarmt of koelt op haar beurt weer de lucht die in de woning de temperatuur regelt. De warmwatervoorziening wordt voor een groot deel verzorgd door de zonnecollectoren op het dak.

De provincie Overijssel stelde voor de duurzame maatregelen subsidie beschikbaar in het kader van ‘Investeren met gemeenten’.

Natuurlijk wijkvernieuwing

SWZ past in Dieze-Oost natuurlijke wijkvernieuwing toe. Dat betekent dat we ons inspannen om de gehele buurt aan te pakken, maar wel in een geleidelijk tempo. We brengen stap voor stap de vernieuwingen en renovaties aan, zodat de buurt herkenbaar en leefbaar blijft. En met dit appartementengebouw aan de Geert Grootestraat is er een grote stap gezet. Het totaalbeeld van Dieze-Oost is in samenwerking met deltaWonen tot stand gekomen.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Volkomen belachelijke balkons zonder enige privacy en een huur tegen de 600 euro per maand…daarbovenop het geschreeuw van kleine kinderen van de scouting op zaterdagmorgen en de kerkdienst van het Leger des Heils op zondagmorgen en het woonplezier is compleet …veel plezier nieuwe bewoners !!


  ⚠️ Meld

 2. Noem mij ergens een balkon van een appartementencomplex waar je wel privacy hebt. Ik vind het mooi geworden en de bouw is inderdaad ontzettend snel gegaan. Ik wens de nieuwe bewoners veel woonplezier toe!


  ⚠️ Meld

 3. @abc, ik neem aan dat je er zelf woont of reeds in het pand geweest bent? Tenmiste, je geeft nogal gedetailleerd kritiek.

  Dan mag ik toch ook aannemen dat je verhuisplannen hebt of er nooit zult gaan wonen…. dus waar maak je je druk om? 🙁


  ⚠️ Meld

 4. Wat een binnenkomer van abc. Ik had eerst het artikel gelezen. Vond het allemaal positief. Krijg je in een keer een kouwe doche!:)

  Voor de duidelijkheid: Ik vind het er dus mooi uitzien zo. Maar ik ga er niet wonen, want ik woon al heel mooi.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.