Weever gaat Schaepman lakfabriek slopen

Zwolle – Afgelopen vrijdag werd bekend dat de gemeente Zwolle, Schaepman en projectontwikkelaar AM een overeenkomst hebben gesloten voor de ontwikkeling van het Kraanbolwerk in de binnenstad van Zwolle. De naam van de sloper van het bedrijfsterrein met gebouwen is nu ook bekend. Het Kamper bedrijf Weever heeft hierover overeenstemming bereikt met Schaepman.

Het project Kraanbolwerk omvat de realisatie van onder meer 106 appartementen en 48 woningen. Op deze locatie staat nu nog de voormalige lakfabriek. Het gros van de asbesthoudende materialen is in de afgelopen maanden al gesaneerd. Nu staat de daadwerkelijke sloop van de opstallen voor de deur. De eerste sloophandeling zal zijn op 19 december 2011. Weever Sloopwerken B.V. gaat deze werkzaamheden uitvoeren. “Wij zijn trots en blij met dit bijzondere project in het hart van Zwolle te mogen uitvoeren. Centrumprojecten geven immers altijd een extra dimensie aan ons werk. Slopen gaat gepaard met geluid, stof en veel transportbewegingen, dit vraagt veel afstemming met gemeente en omwonenden. Daarom zullen wij samen met de gemeente een proactieve communicatie voeren” aldus directeur Bert Weever.

Inwoners van Zwolle kunnen hun vragen vanaf de start van het project e-mailen naar een speciaal e-mailadres: schaepman@weever-sloopwerken.nl. Weever geeft op haar website een reactie op de ingekomen berichten. Ook vindt er een prijsvraag plaats voor het meest bruikbare idee om centrumsloopprocessen te verbeteren. Het beste idee wordt beloond met € 250,-.

Planning

De werkzaamheden starten op 14 december en gaan naar verwachting ca. 4 maanden duren.

Artikel delen: