WVF wint Zwolse derby van Be Quick’28

Zwolle – WVF Westenholte heeft zaterdagmiddag de Zwolse derby in de Eerste Klasse D gewonnen van Be Quick’28. De uitslag werd 1-0. Het enige doelpunt werd in de 12e minuut gemaakt door Iury da Silva. Door het verlies blijft Be Quick’28 in de onderste regionen bungelen van de Eerste Klasse. WVF houdt stand in het zogenaamde linkerrijtje.

Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor WVF. De ploeg is veel sterker en komt dan ook in de 11e minuut op voorsprong door een doelpunt van Yuri da Silva die een corner binnentikt: 1-0. Be Quick trainer Hendriks windt zich erover op: “Eerst leidt Sander Bolt onnodig balverlies en vervolgens geven we die corner weg die dan ook nog eens wordt binnengetikt.” WVF trainer Jan-Jaap Kooistra ziet dan dat zijn ploeg verder moet uitlopen: “We komen door een mooi doelpunt van Da Silva op voorsprong en dan moet je verder uitlopen, want die kansen kregen we.” Onder meer Timon Beimers krijgt de kans om WVF verder te helpen. Alleen voor keeper Jos de Gram schuift hij de bal langs het doel van Be Quick. Het piepjonge Be Quick herpakt zich dan langzaam maar zeker.

Deze middag maken de beide A-spelers Cas Duiker en Jeroen Stadler hun competitiedebuut in de hoofdmacht en zij leveren een verdienstelijke prestatie. Be Quick trainer Hendriks moet voor de wedstrijd nog een snel een aanpassing doen, want Adil Saadan verschijnt niet op tijd en ziet wederom zijn basisplaats verloren gaan door te laat komen. In de 27e minuut is Sander Bolt namens Be Quick dicht bij een doelpunt, maar hij ziet dat Mike te Wiele de bal knap overtikt. Optisch mag Be Quick dan een overwicht hebben, vooral via de beweeglijke Saba Gwedelidze heeft WVF wel degelijk nog een angel in de counter. Maar Be Quick houdt het verder schoon en ziet dat Bas Buimer alleen voor de keeper komt, maar niet weet te storen (39e minuut).

WVF trainer Kooistra: “Langzaam zie je ons deze wedstrijd terugzakken na de sterke start en gingen we echt onder ons niveau spelen.” Be Quick ruikt dan z’n kans, maar weet toch niet echt uitgespeelde kansen af te dwingen. Bert Hendriks: “We begonnen voortvarend in de tweede helft, maar helaas slagen we er dan toch niet in om een doelpunt te maken.”

Er is in de loop van de tweede helft toch nog een kans voor Thijs Coenders maar een blok van een WVF speler voorkomt een doelpunt. Namens WVF verschijnt dan nog Björn Rellum alleen voor keeper Jos de Gram maar De Gram houdt zijn doel schoon. Bij beide teams is in de slotfase van de wedstrijd het beste er wel af. Hendriks: “Je probeert met de wissels nog wat te creëren maar in de slotfase kregen we het toch nog wel moeilijk.”Uiteindelijk blijven de punten van vanmiddag in Westenholte. Jan-Jaap Kooistra: “Natuurlijk ben ik blij met de punten. We staan al op 20 en daar zijn we zeer tevreden over. Natuurlijk ben je als trainer minder blij als je jouw team zover ziet inzakken in de tweede helft. Dit was bij lange na niet het niveau van de wedstrijd tegen DTS.”

Be Quick trainer Hendriks baalt na alweer een verliespartij: “Al met al vind ik dat we onverdiend hebben verloren. We maken toch een groot deel van de wedstrijd het spel. Toch heeft deze middag aanknopingspunten. Onze beide A-spelers maken een goed debuut. Dat is ook belangrijk.”

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Kevin Peters, Marthijn van de Steege, Robbert-Jan Stals, Jeroen van Brummen, Timon Beimers (70. Hessel Berends), Jakko Slot, Richard Bouwmeester, Saba Gwedelidze, Iury da Silva (56. Bjorn Rellum).

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Marnix Teensma (70. Tom Eerden), Jordy Hendriks, Thomas van den Berg, Bram Horstman, Frank Oosterhof, Cas Duiker, Jeroen Stadler (70. Adil Saadan), Bas Buimer, Sander Bolt, Nima Shimeri (46. Thijs Coenders).

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Lekker belangrijk dat de A spelers een goed debuut maken >:( we hebben punten nodig!!

    Het is tijd om op te stappen volgens mij voor die trainer..


    ⚠️ Meld

  2. niet zo negatief Bq28,blij zijn dat er weer jeugd aan zit te komen .Trainer wegsturen??? zou dat helpen.
    Iedere WVFer vroeg zich ook af waarom Tiemon Beimers gewisseld werd ,de beste voorhoedespeler ,maar hij kan ook geblesserd zijn.Direct de trainer dan aankijken .Oke als we alle wissels zien die deze man doet snappen wij er geen bal van ,maar wij zijn maar supporters.Zolang er punten gehaald worden ????


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.