Fanatic Zwolle legacy toernooi

Zwolle – Ieder jaar wordt er een heel leuk en groot game evenement in Zwolle georganiseerd. Het Fanatic Zwolle legacy toernooi. Dit vond zaterdagmiddag plaats in en bij de Grote Kerk aan de Grote Markt.

03-12-2011_evenement_grotekerk_2.jpg

Buiten allerlei workshops en demonstraties warenb er veel toernooien. Één daarvan was een Legacy toernooi. In de kerk werden tal van spelen, wedstrijden een Larp markt en workshops georganiseerd. Er werden heel veel demonstraties gegeven van allerlei wargame spellen waarbij je in de huid kon kruipen van een leger aanvoerder. En verder een uitgebreide winkel met allerlei speciale aanbiedingen op games gebied.

03-12-2011_evenement_grotekerk_3.jpg

03-12-2011_evenement_grotekerk_4.jpg

03-12-2011_evenement_grotekerk_5.jpg

Wargame Warzone, met o.a.:

Hail Ceasar!
Een uitdagend historisch miniaturenspel wat zich afspeelt ten tijde van het Romeinse Rijk. Neem het commando over van een georganiseerd Romeins leger of een horde woeste Kelten.

03-12-2011_evenement_grotekerk_6.jpg

Bolt Action
Speel de Tweede Wereldoorlog na en leid een eenheid Duisters of Britten in een man-op-man gevecht.

Dystopian Wars
Deze hit van het afgelopen jaar kan niet missen! Gesitueerd in een Victorian Steampunk setting, neem je de controle over een vloot waanzinnige zeppelins, robots en schepen en neem je het op tegen een andere admiraal!

Freebooters Fate
YARRR!!! Freebooters Fate, een super makkelijk te leren, maar uitdagend spel, waar je in de huid kruipt van een piraat op zoek gaat naar een fles rum! Helaas is er maar één fles, dus zal je je een weg moeten slaan door de andere concurrenten.

Morgoth’s Rising
Een wargame geïnspireerd op het bekende Warhammer, waarbij je een Dwergen leger of een leger Ondoden aanvoert het slagveld op.

Fate of the Forgestar
Met dit spiksplinternieuwe SciFi spel speel je met de Forgefathers (een supercool nieuw ras van zwaar bepantserde Dwergen) of de Orx. Het spel wordt groots geïntroduceerd op de Fanatic en iedereen die mee doet ontvangt een leuke goodie. De miniaturen kan je ook gebruiken bij Warhammer 40k.

Model Paint, Upgrade & Conversion Lab
Verander de look van een gratis beschikbaar miniatuur met allerlei gave bits van Micro Art Studio’s en Scibor. Ook kan je hier je geschilderde miniatuur uitdossen met allerlei gave extra’s. We houden gedurende de dag schilder en conversion wedstrijden, waarbij je leuke prijzen kan winnen.

03-12-2011_evenement_grotekerk_1.jpg

Schilderwedstrijd
Een schilderwedstrijd met twee categorieën Fantasy & Scifi en een onderscheid in de leeftijden jonger dan 15 en 15 jaar en ouder. Neem dus je mooist geschilderde model mee, deelname is gratis en er zijn mooie prijzen te winnen.

Speeltafels
We hebben ook wat speeltafels met terrein staan om battles op te spelen. Deze zijn voor iedereen beschikbaar. Spreek af met een vriend of ontmoet iemand op de Fanatic en ga lekker spelen.

LARP, Card en Boardgames

2dehands LARP Markt
Deze markt wordt gehouden volgens het volgende concept: Neem je LARP stuff mee wat je graag wilt verkopen, lever het in bij onze 2dehands stand en voorzie het van een verkoopprijs en nummer. Wij houden gaan het voor je proberen te verkopen, zodat je zelf rond kan lopen en meedoen aan alle activiteiten op de Fanatic. Mocht je LARP artikel worden verkocht, dan krijg je 90% van de opbrengst.

LARP Battle Arena
Daag ervaren krijgers en gladiatoren uit voor een man-op-man gevecht. Daarnaast zullen we ook een toernooi houden om te ontdekken wie de beste krijger is.

Magic the Gathering demo’s
Leer het wereldberoemde spel Magic kennen en verdien een gratis deck speelkaarten

World of Warcraft
The Cardgame Demonstraties – De gehele dag kan je dit gave kaartspel leren, gebaseerd op de online game, World of Warcraft.

Dwarf Kings Hold & D&D Boardgames
Deze typische ‘dungeon crawlers’ voeren je mee naar diepe duistere kerkers waar je spannende avonturen beleefd.

Workshops

Roelinka – vilt workshop
Workshop mini-Viking helm vilten [eierwarmer].

Hesters Vakwerk
Workshop maak een buideltje of armbeschermers.

Live your Fantasy
Workshop leerbewerking.

Qu’Mar Ti-jin
Qu’Mar Ti-jin is een krijgsmeester uit de landen van de fantasie. Als geen ander beheerst hij de kunst van het vechten tegen en overwinnen van nachtmerries, monsters en zelfs draken! In een korte cursus brengt Qu’Mar de deelnemers de principes van zelfverdediging en fantasie bij, op een humoristische, spectaculaire en overtuigende manier.

Artikel delen: