Landstede Volleybal wint overtuigend van Zaanstad

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zaterdagavond gewonnen van Zaanstad. De wedstrijd in het Sportcentrum van Landstede eindigde in 3-0. De setstanden waren 25-22, 25-20 en 25-12. Door de winst handhaven de volleyballers uit Zwolle zich met Orion en Dynamo bij de top drie in de A-league.

Na de 0-3 zege op Fusion Rotterdam dus opnieuw 3-0 winst voor de formatie van coach Harry van den Brink die al zeven van de acht duels in ‘straight sets’ beslist zag worden. “Zolang je maar met 3-0 wint, dan is er niks aan de hand”, aldus de Zwolse coach. Dat was tegen Zaanstad overigens geen vanzelfsprekendheid, want tegen Langhenkel liet de formatie van Martin Fennema vorige week al zien tegen iedere tegenstander goed mee te kunnen. De laagvlieger maakte het zaterdag ook Landstede met name in de eerste twee sets knap lastig.

“Ze hebben het ons in het begin inderdaad moeilijk gemaakt,” vertelt Van den Brink, “al lag het probleem vooral bij onszelf. We hadden iets teveel de focus op het niet maken van fouten dan op het maken van punten. In de derde set was bij hen het verzet wel gebroken. Al met al hebben wij zelf wel lekker gespeeld. We hebben opnieuw met 3-0 gewonnen en dus is het voor ons een prima pakjesavond!”

landstedevolleybal.nl

Artikel delen: