SP Zwolle vraagt Sinterklaas om antwoorden

Zwolle – Op de verlanglijst van de SP in Zwolle aan Sinterklaas staat wel een heel bijzonder cadeau. De fractie hoopt dat zij maandag in de zak van Sinterklaas de antwoorden op raadsvragen over werk voor mensen met een handicap vindt. Deze vragen zijn begin september ingediend bij wethouder Van As (CU) en zouden al beantwoord moeten zijn in oktober 2011. De partij hoopt dat Sinterklaas na drie maanden wél antwoord heeft op belangrijke vragen over loon en werk van mensen met een beperking.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Er worden 60.000 banen in de sociale werkplaatsen geschrapt, de begeleiding van jonggehandicapten wordt grotendeels geschrapt en de uitkering van veel mensen worden drastisch verlaagd. De SP heeft in september een plan geschreven om deze mensen ondanks de Kabinetsbezuinigingen aan het werk te krijgen. Het zou fatsoenlijk zijn geweest van wethouder Van As om daar serieus op te reageren en dit niet 3 maanden in een la te laten verstoffen. Het SP-plan stelt bijvoorbeeld voor om meer arbeidsplekken te creëren voor mensen met een handicap bij de Isala Klinieken (beddencentrale), woningbouwverenigingen (onderhoudsdienst), ROVA (verwerken afval), maar ook bij reguliere werkgevers zoals Wehkamp, Scania en Trebbebouw. De SP wacht vol spanning af of ze maandag de antwoorden in haar schoen krijgt.

Dat brengt de SP tot de volgende vragen:

§      Wat is de algemene reactie van de wethouder op het SP-plan ‘Werk en loon bij reguliere werkgevers voor werknemers van de sociale werkplaats’? Kunt u dit toelichten?

§      Wat is de reactie van de wethouder op elke afzonderlijke suggestie en beleidsvoorstel uit het SP-plam ‘Werk en loon bij reguliere werkgevers voor werknemers van de sociale werkplaats’? Gaat de wethouder de suggesties uitvoeren? Waarom wel/niet? Kunt u dit per beleidsvoorstel toelichten?

§      Hoe beoordeelt de wethouder de in het plan genoemde vier voorwaarden/uitgangspunten waaronder uitplaatsing van werknemers van de sociale werkplaats mag plaatsvinden? Gaat de wethouder deze voorwaarden verankeren in het Zwolse beleid op dit onderwerp?

SP Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Ik snap het ook niet.
  Het lijkt er op dat als potje 1 te duur wordt, ze die mensen bij potje 2 in de kost doen.
  Per saldo bespaart dat niets en de gedupeerde werknemer zit thuis met een sociale uitkering.
  Dat is erg nuttig, of toch niet?

  Kennelijk wel, want we lokken massa’s oostblokker hierheen om de meer eenvoudige werkzaamheden te verrichten.
  Goed voor de criminaliteit, vooral nu ook de stadswacht is wegbezuinigd…

  Zwolle gaat wel een overbodige brug bouwen (nummer 2..) omdat er een deel subsidie van de provincie komt.

  Dus we gaan in een huishouden een auto kopen omdat de aanbieding op dit moment zo gunstig is, maar we dan niet meer te eten hebben?

  Ik zal het wellicht allemaal niet begrijpen, maar ik ben anders gevormd en heb in de goede tijd geanticipeerd op de mogelijk mindere tijden.
  Als ondernemer heb ik nu geen enkel probleem omdat ik geen oogkleppen heb opgehad zoals de hele overheid die niet met geld om kan gaan (neem de Euro maar even als voorbeeld).

  De burgers mogen al dat gelach betalen door in te leveren en voor een toenemend aantal mensen met bv. een handicap is het beleg al van het brood verdwenen..  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.