Scooterrijder mishandelt voetganger aan Schumannlaan

Zwolle – Op zaterdagavond 3 december is op de Schumannlaan een 18-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige Zwollenaar.

De 19-jarige man liep op het voetpad aan de Mozartlaan toen de 18-jarige man die een scooter bestuurde, hem op het voetpad inhaalde. De 19-jarige Zwollenaar maakte een opmerking tegen de 18-jarige scooterbestuurder aangezien hij op de stoep reed terwijl dat niet mag. De scooterbestuurder stopte en gaf de 19-jarige man een duw, hierop werd vervolgens over en weer geduwd waarna de 18-jarige man de 19-jarige man een klap gaf. Hierop ontstond een kleine worsteling waarop omstanders de mannen uit elkaar haalden. De scooterrijder ging er vervolgens vandoor maar kon later aan de Schumannlaan aangehouden worden voor mishandeling. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Borden lezen en regels leren is tegenwoordig not done dus weet die scooterbestuurder veel als iemand ineens boos op hem wordt omdat hij van de sokken wordt gereden?

  Logischerwijs zou er Politie voor moeten zijn om de regels te handhaven, maar vooral bij minder mooi weer zie je die al helemaal niet.

  In WC Zwolle Zuid worden we steeds van de sokken gereden door scooters en fietsers. Die verkeersborden kunnen ze beter voor oud ijzer verkopen, de schrootprijs is nu redelijk gunstig.
  Dat dekt het begrotingstekort dan nog een beetje en hebben ze toch nog nut.

  Er wordt continue gefietst en gescooterd maar er wordt niks aan gedaan.

  Preventie is kennelijk een Chinees woord, pas als er geweld of letsel bij komt heb je kans dat er zo’n vreemde vogel in een blauw pakje komt opdraven.
  Zuid schijnt een wijkagent te hebben, nog nooit gezien!  ⚠️ Meld

 2. In mijn wijk zou ik ook niet weten wie de wijkagent is. Vroeger w?l de hoofdagent in ons dorp!! Zwolle lijkt te groot te worden voor persoonlijk contact met de ‘sterke arm’. Of worden er andere prioriteiten gelegd?


  ⚠️ Meld

 3. In stadshagen is het niet anders. Hoewel hier wel met enige regelmaat de poltie in het winkelcentrum op fietsers controleert, is dat volgens mij alleeen omdat de beveiliger die er altijd rondloopt er op aandringt.

  Maar als je ergens de poltie voor belt komen ze niet. zijn de druk met zichzelf belangrijk te vinden


  ⚠️ Meld

 4. Het is droevig gesteld met het beleid hier in Zwolle de regels worden nergens meer nageleefd en politie zie je alleen nog maar sporadisch rondjes rijden in hun auto,s.Op de plekken waar meneer agent eigenlijk hoort te staan en te controleren zie je ze niet.Zoals DT32 hierboven ook al meld over zuid ben ik volledig met hem eens.Wat ik er ook nog bij kwijt wil is dat er onder de oudere volwassenen ook steeds meer mensen de regels aan hun laars lappen .En in mijn ogen moeten juist deze ouderen het voorbeeld zijn want hun fietsen nu ook steeds meer op trottoir die bestemd zijn voor de voetgangers.Mensen zijn een beetje te lui en verwent geworden en willen niet meer de moeite doen om iets meer te voet af te leggen om bij de winkel te komen waar ze wezen moeten.Het blijft een ergernis met de fietsers in het winkelcentrum zuid en oom agent zie je nergens meer want het weer is te guur en het autootje lekker warm


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Berend, op 6 december 2011 om 08:52
  Grootscheepse verkeerscontroles is prio 1! Geen capaciteit meer voor zaken waarvoor de politie er eigenlijk wel moet zijn.

  Totdat ze wel gaan controleren op fietsen in de voetgangersgebieden. Dan zijn er ook weer die roepen dat de politie boeven moet gaan vangen.

  Ik stoor me er in zuid in ieder geval ook aan. En ik wijk geen strobreed voor de fietsers! Ook niet voor de steppende oudere volwassenen die inderdaad een zeer slecht voorbeeld geven.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.