Hanzelab wil via Stadsbudget denktank van Zwolle zijn

Zwolle – Naast een groot aantal specifieke wijkinitiatieven is ook Stichting Hanzelab in de race voor het Stadsbudget van de gemeente Zwolle. Hanzelab wil met haar idee, een online interactief platform, dé denktank van en voor heel Zwolle worden. Met dit platform wil Hanzelab nog meer mensen de kans geven om mee te denken met Zwolse vraagstukken en nog meer Zwolse partijen en met name Zwolse goede doelen en initiatieven de mogelijkheid bieden om vanuit een groot multidisciplinair netwerk kennis en ideeën voor hun vraagstuk te verzamelen.

Sinds ruim een half jaar organiseert Hanzelab vanuit een netwerk van ondernemende en betrokken Zwollenaren creatieve werksessies over Zwolse vraagstukken. Inmiddels heeft Hanzelab bijvoorbeeld meegedacht en meegewerkt aan een vraagstuk over promotie van de stad Zwolle vanuit burgers zelf. Hier is ook  het succesvolle burgerinitiatief Gewoon Zwolle uit voortgekomen. Ook het Ronald McDonald Huis met hun vraag over “de vrijwilliger van de toekomst”, Business Kees het werk- en ontmoetingsconcept van Koperen Kees, RTV ZOO en WEZO hebben ervaren hoeveel kennis, concrete ideeën en inspiratie een Hanzelab sessie oplevert. Met een online platform, waarop mensen op vraagstukken en op elkaars ideeën kunnen reageren, wordt het voor bredere doelgroep mogelijk om kennis en ideeën te delen en gebruiken. Via Hanzelab kunnen op die manier nog meer Zwolse partijen worden geholpen en bijzondere Zwolse initiatieven een stap verder worden gebracht.

Stemmen voor de initiatieven van het stadsbudget kan met behulp van een BSN-nummer tot 12 december via www.zwolle.nl/stadsbudget

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik zie veel plannen voor het Stadsbudget voorbijkomen. Van belang vind ik dat initiatieven van en door vrijwilligers voorrang moeten krijgen. Ik heb een aantal initiatieven gezien waar bepaalde mensen aan verdienen of waar je voor moet betalen om deel te nemen. Ook dit initiatief!


  ⚠️ Meld

 2. Hoi Marian,

  Door dit interactieve platform te realiseren, willen we het juist voor meer partijen mogelijk maken om laagdrempelig kennis en ideeën te delen. Voor de creatieve werksessies moeten we nu eenmaal kosten maken (eten/drinken/materialen/accommodatie) en dat brengt met zich mee dat we wel vergoedingen vragen. Wel wil ik rechtzetten dat mensen hier aan verdienen: Hanzelab is een stichting die 100% op vrijwilligers draait en hier verdient niemand iets aan, behalve de stad Zwolle want dat is waar we het voor doen!
  Hartelijke groet namens Hanzelab,
  Elsbeth Boes  ⚠️ Meld

 3. Terechte toevoeging van Elsbeth, al blijft het jammer dat deelname je een paar tientjes per maand kost.

  Marian, je hebt Hanzelab onderschat met de vrijwilligers!


  ⚠️ Meld

 4. Bedankt voor je antwoord Elsbeth. Ik wist niet zo duidelijk dat jullie met vrijwilligers werken. Hopelijk kan Hanzelab nog eens kostenloos aangeboden worden, want dat had ik wel juist.


  ⚠️ Meld

 5. Hey Elsbeth,

  Mooi initiatief, ik heb er op gestemd! Kun je mij meer info geven over wat jullie plannen zijn, ook als jullie niet winnen? Nadenken over goede doelen en Zwolle lijkt me prettig om samen te doen met een groep enthousiastelingen!

  grts
  Joey


  ⚠️ Meld

 6. Hoi Joey,
  Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent! Mail me je gegevens maar even naar info[at]hanzelab dan stuur ik je meer info.
  groet,
  Elsbeth  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.