Plan voor kookrestaurant in Assendorp

Zwolle – Een werkgroep van Assendorper bewoners heeft het plan opgepakt om in wijkcentrum De Enk in Assendorp Zwolle een kookrestaurant te realiseren. Het idee is als één van de genomineerden door de Gemeente Zwolle verkiesbaar gesteld voor het Zwolse stadsbudget.

kookrestaurant.jpg

De werkgroep hoopt met het kookrestaurant een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van sociaal, maatschappelijke/culturele voorzieningen in de wijk en een extra mogelijkheid om ontmoeting te stimuleren tussen alle mogelijk denkbare doelgroepen. Doelgroepen die om allerlei redenen behoefte hebben aan contact vanwege bijv. het verlies van een partner, gebrekkige sociale netwerken, fysieke of psychische beperkingen, maar ook kinderen, jongeren, jongvolwassenen, volwassenen en senioren kunnen in dit kookrestaurant niet alleen voor elkaar koken, maar ook met elkaar eten. Kooklessen en kookworkshops aan bijv. kinderen, jongeren en studenten in een laagdrempelige voorziening als een buurtrestaurant als sociale activiteit kan een bijdrage leveren bij de bewustwording van het belang van gezonde voeding.

Het kookrestaurant kan ook bijdragen aan het vergroten van interculturele ontmoetingen waarmee, op het Assendorperplein, al bijzonder positieve ervaringen zijn opgedaan. De werkgroep heeft als doel de nodige voorzieningen in wijkcentrum de Enk te realiseren om dit buurtrestaurant mogelijk te maken.

De voorziening moet geschikt zijn om in een groep, tot max. 12 personen, te koken en, met mogelijk meer personen, te eten. Enkele fondsen hebben al een bijdrage toegezegd in deze, duurzaam te noemen, investering in het kookrestaurant. Met de bijdrage vanuit het Stadsbudget gaat het helemaal lukken en is realisatie absoluut een feit! Dus: Steun het Kookrestaurant Assendorp met uw stem!

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Als al die clubjes die dit idee van harte aanbevelen, de komst van zo’n kookrestaurant zo belangrijk vinden, dan zouden zij met elkaar moeten lappen, en het levensvatbaar maken, incl. exploitatie, zonder dat er stadsbudget aan besteed wordt.
  Wat als het stadsbudget hier niet naar toe gaat? Gaat het dan niet door??:o


  ⚠️ Meld

 2. @Zwolleinthuus; het gaat hier niet om een restaurant; het is meer een keuken waar een groep voor zichzelf of voor een doelgroep (ouderen etc.) kan koken. Er kan dus niet dagelijks gegeten worden via reservering. (Denk aan een kookclubje waarvan ’s avonds ook de partners aanschuiven, of mensen met een psychische uitdaging die koken voor ouderen.)

  Een eetcafé doet Eureka inderdaad al; als je lid wordt kan je daar vier dagen in de week genieten van door vrijwilligers bereidde maaltijden voor een sympathiek bedragje.

  De Enk gaat dus niet de ‘concurrentie’ aan met Eureka (voor zover je daar van kan spreken bij twee non-profit organisaties) maar vult de mogelijkheden van Assendorp/Zwolle aan.  ⚠️ Meld

 3. @ronny
  als iedereen nou een potje verf meeneemt dan kunnen we toch ook zonder kosten die muur schilderen < dit is hetzelfde inzicht. zo werkt het helaas niet, en dit is geen initaitief van de partijen op de flyer, deze partijen ondersteunen, en/of willen gebruik maken van het kookrestaurant. het initiatief is van de wijk, voor de wijk. waarbij de hoofddoelstelling is: samen koken, leren, leven.


  ⚠️ Meld

 4. @evhalem, het is toch een stadsbudget?? dus voor heeeeeeeeeeleeee stad. u heeft het nu over is van de wijk en voor de wijk?? en de rest van de stad dan??

  ik vind het een heel slecht idee


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.