IJsbeelden Festival Zwolle beleeft goede start

Zwolle – Na de opening door burgemeester Henk Jan Meijer op vrijdagavond, konden de bezoekers op zaterdag 3 december voor het eerst de pracht van het IJsbeeldenfestival Zwolle 2011 ervaren. Daar hebben ze massaal gebruik van gemaakt. Het eerste weekend trok in totaal 7.500 bezoekers.

01-12-2011_sfeer_rodetorenplein_09.jpg

Organisatoren Alfred Guikema en Huib Joor toonden zich tevreden met de cijfers van het openingsweekend. Zowel op zaterdag als zondag hoefden de bezoekers niet lang te wachten voordat zij zich konden vergapen aan de immense sneeuw- en ijsbeelden. Er was sprake van een gestage stroom van bezoekers. De rij wachtenden bij de kassa’s was dan ook niet lang. “De loop zat er goed in”, constateerde Joor. “Ook al hadden we zaterdag te maken met wat regen. Zondag is toch ook een dag dat veel mensen Sinterklaas vieren. Het aantal bezoekers was voor mij in elk geval boven verwachting en ik ben dan ook zeer tevreden.”

Van walvis tot piraat

Het IJsbeeldenfestival in Zwolle, dat als thema nautische sagen – van walvis tot piraat – heeft, is tot en met zondag 29 januari 2012 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen onder de vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit kaarten voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 5 jaar, kost € 21,50. De entree voor 65-plussers bedraagt € 6,50. Het is aan te raden om warme kleding en schoeisel te dragen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen het beste parkeren bij de IJsselhallen. Een dagkaart kost € 5,-. Vanaf de snelweg worden de IJsselhallen goed aangegeven. Meer informatie is te vinden op de website www.ijsbeelden.org.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.