Het weer: buien

Zwolle – Maandag is het de hele dag een komen en gaan van buien. De meeste buien komen voor in het noorden van het land. In het zuiden ziet het weerbeeld er wat positiever uit, maar ook daar blijft het niet helemaal droog. Het is met maxima rond 6 of 7 graden een stuk frisser dan zondag. Tijdens de buien ligt de temperatuur nog wat lager en kan er bovendien hagel of lokaal natte sneeuw vallen. De wind waait onverminderd door en is matig tot vrij krachtig boven land. In de kustgebieden krachtig tot hard, mogelijk stormachtig, windkracht 8.

04-12-2011_weerfoto__stadsgracht-peperbus_.jpg
Stadsgracht en Peperbus

Ook Pakjesavond verloopt onstuimig. De Sint zal zijn mijter stevig moeten vastbinden als hij onderweg gaat. In het zuiden neemt de buienkans gedurende de avond wat af, daar houden Sinterklaas en zijn pieten het wellicht droog. In de nacht naar dinsdag koelt het tussen de buien door sterk af, in het noordoosten lokaal tot rond het vriespunt. Dinsdag blijft het met maxima rond 6 graden fris. Vooral in de ochtend komen buien voor, mogelijk met een licht winters karakter. In de middag is het droger en breekt de zon vaker door. In de avond volgen opnieuw buien. De (noord)westenwind waait ook dinsdag stevig door. Woensdag trekt een lagedrukgebied ten noorden van ons land langs. Het bijbehorend frontensysteem trekt in de vroege ochtend over en brengt veel bewolking en regen. Daarachter zijn enkele opklaringen en mogelijk wat ruimte voor zon. De westenwind is opnieuw van de partij en neemt aan zee toe tot stormachtig, windkracht 8. Het wordt 7 graden. Het wisselvallige weer weet van geen ophouden.

Ook na woensdag is het een komen en gaan van depressies. Veel bewolking, regen en wind dus! Mogelijk vormt zich richting het weekend een blokkade boven de Atlantische Oceaan met als gevolg een meer noordelijke stroming en dus lagere temperaturen. De meerderheid van de weermodellen kiest echter voor een aanhoudende westcirculatie.

Artikel delen: