Kerstboom in Zwolle versierd met LED-verlichting

Zwolle – Een grote kerstboom siert vanaf vandaag de Grote Markt in de Zwolse binnenstad. De spar komt van de begraafplaats Kranenburg, bij het uitdunnen van de bosrand. De gemeente Zwolle plaatst traditiegetrouw kerstbomen op verschillende locaties in de stad, dit jaar op maandag 5 december. Dit is eerder dan de voorgaande jaren, normaliter plaatst men de bomen de maandag ná de Sinterklaas. De kerstbomen worden versierd met LED-verlichtingen.

05-12-2011_kerstboom_grotemarkt__1.jpg

De kerstboom voor het stadhuis (het Grote Kerkplein) komt uit de Assendorp, van een achtertuin aan de Ittersumstraat waar de spar veel te groot is geworden. Daarnaast komt in de stadsgracht bij het Kerkbrugje een mooie spar uit Zwolle-Zuid (Coreemarke). Zoals de afgelopen jaren komen ook kerstbomen in de gracht bij de Potgietersingel en het Rode Torenplein. De verlichting van de kerstbomen in de stadsgracht bij het Kerkbrugje draait op windenergie. Er komt een klein molentje op het ponton die een accu voedt waar de LED-verlichting met een klok op brandt.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. klinkt al een stuk beter dan een boom uit noorwegen ofzo
    duurzaam, dat klinkt leuk ja,lekker hip en groen milleubewust, die zonnepanelen van de volautomatische parkeergarage even vergeten zeker.
    daar hadden ze zeker een jaar lang alle stoplichtenvan kunnen laten branden.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.