Het weer: winterse buien

Zwolle – Dinsdag blijft het met maxima rond 6 graden fris. Vooral in de ochtend komen buien voor, mogelijk met een winters karakter. In de middag is het droger en breekt de zon vaker door. In de avond volgen opnieuw buien. De (noord)westenwind waait ook morgen stevig door.

05-12-2011_weerfoto__grotekerkplein_.jpg
Grote Kerkplein

Woensdag trekt een lagedrukgebied ten noorden van ons land langs. Het bijbehorend frontensysteem trekt in de vroege ochtend over en brengt veel bewolking en regen. Daarachter zijn enkele opklaringen en mogelijk wat ruimte voor zon. De westenwind is opnieuw van de partij en neemt aan zee toe tot stormachtig, windkracht 8. Het wordt 7 graden. Het wisselvallige weer weet van geen ophouden. Ook na woensdag is het een komen en gaan van depressies. Veel bewolking, regen en wind dus! Mogelijk vormt zich richting het weekend een blokkade boven de Atlantische Oceaan met als gevolg een meer noordelijke stroming en dus lagere temperaturen. De meerderheid van de weermodellen kiest echter voor een aanhoudende westcirculatie.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. KvDijk, helemaal mee eens, op deze locatie zou veel meer mogelijk moeten zijn. ondernemers en gemeente, denk er volgend jaar eens over na, verwarmde terrassen, mooie verlichte kerstbomen, een ijsbaantje, warme wijn en broodjes bockworst met zuurkool en voor de kleintjes een nogstalstiste draaimolen. ik geef toe dat er een financieel risico in zit, maar denk met het geven van eventuele subsities ook eens hieraan, alhoewel de ondernemers op het plein natuurlijk het voortouw moeten nemen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.