Meander College Kerstconcert in Engelse stijl

Zwolle – Op woensdag en donderdag 14 en 15 december zal in de Plantagekerk in Zwolle het tweede "Meander Kerstconcert" worden gegeven. Vanwege het overweldigende succes van de vorige Meander Kerst- en Passieconcerten, wordt het concert tweemaal uitgevoerd. Het is in Nederland uniek dat een dergelijk concert door 140 jongeren op hoog niveau wordt gegeven.

Meander Vocaal, het schoolkoor van het Meander College bestaande uit 70 bovenbouwleerlingen, zal samen met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel een collage van Engelse kerstmuziek brengen. Veel voorkomende componisten zijn John Rutter en David Willcocks, die hun stempel hebben gedrukt op de Engelse koorliteratuur. Naast de muziek zal ook de uitvoering in Engelse traditie plaatsvinden. Zo zal traditiegetrouw de eerste carol a capella door een solist uit het schoolkoor worden gezongen en zal er ruimte zijn voor samenzang en instrumentale orkestwerken.

Het Meander Kerstconcert begint op woensdag en donderdag 14 en 15 december om 20.15 uur in de Plantagekerk. Kaarten kosten €7,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot 12 jaar en zijn verkrijgbaar bij het Meander College (038-4533904) of aan de zaal. Meer informatie op www.meandercollege.nl.

Artikel delen: