Extra uitgiftepunt Zwolse bezorgservice

Zwolle – De nieuwe Zwolse bezorgservice voor winkelklanten – naardeauto.nl – wordt uitgebreid. Vanaf zaterdag 10 december kunnen klanten van deelnemende winkeliers in de Overijsselse hoofdstad hun aankopen niet alleen afhalen in parkeergarage Diezerpoort maar ook op het parkeerterrein aan de Burgemeester Van Roijensingel.

Daarmee hebben bezoekers van de Zwolse binnenstad meer keuze in hoe ze gebruik willen maken van de bezorgservice. Wie iets koopt bij een van de deelnemende winkels aan naardeauto.nl kan de aankoop voor slechts een euro laten bezorgen bij een van beide parkeerplaatsen. Shoppers hoeven zo niet te sjouwen met hun aankopen, maar kunnen die na een uur makkelijk afhalen bij het uitgiftepunt vlak bij de auto. In de tussenliggende tijd kunnen ze in de Zwolse binnenstad rustig verder winkelen, of een bezoekje brengen aan de lokale horeca of een van de Zwolse musea.

Verbeteren

Wethouder René de Heer over naardeauto.nl: “Dit is een van de pilots waarmee we willen uitproberen hoe en of we Zwolle nog gastvrijer kunnen maken dan we al zijn. Net als bij de andere pilots kijken we steeds of we onze aanpak kunnen verbeteren. Daarvoor vragen we onder meer onze bezoekers naar hun mening en ideeën. Voor naardeauto.nl is uitbreiding van de bezorglocaties een goede zaak. Met de parkeergarage Diezerpoort en het parkeerterrein aan de Van Roijensingel zitten we nu aan beide kanten van het centrum.”

Tot nu toe wordt nog niet breed gebruik gemaakt van de service. Reden voor de gemeente om te zoeken naar extra manieren om de service aan te laten sluiten bij de wensen van binnenstadbezoekers.

Werkwijze

De bezorgservice naardeauto.nl wordt alleen gegeven door deelnemende winkeliers. Op dit moment zijn dat V&D, Hema, wijnkoperij Henri Bloem, wijnkoperij Bartels, Intertoys, Bart Smit en Oldenhof Kookkado. Klanten die van de bezorgservice gebruik willen maken betalen aan de kassa bij het afrekenen van hun aankopen een euro per winkel voor de bezorging. De aankoop of aankopen zijn een uur na afrekening af te halen bij de speciale balie in parkeergarage Diezerpoort (aan de Van Wevelinkhovenstraat 8) of in de beheerdersruimte op het parkeerterrein aan de Van Roijensingel, op vertoon van de kassabon. De service is beschikbaar op zaterdagen en op de koopzondag 16 december.

Wie zijn auto niet geparkeerd heeft in de parkeergarage Diezerpoort of op het parkeerterrein aan de Van Roijensingel kan óók gebruik maken van naardeauto.nl. In dat geval kan met de auto de parkeervoorziening worden aangedaan, kunnen de aankopen worden afgehaald en kan binnen tien minuten gratis worden uitgereden.

Samenwerking

De nieuwe service is een samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Zwolle Marketing en fietskoeriersbedrijf Cycloon. Ook ondernemersvereniging City Centrum ondersteunt het initiatief. De pilot wordt vooralsnog tot eind december gehouden. Daarna kijkt de gemeente samen met de partners of de service voldoende bijdraagt aan een gastvrij Zwolle.

Meer informatie over de bezorgservice op www.naardeauto.nl

Artikel delen: