Honderden extra parkeerplaatsen bij Wehkamp

Zwolle – Bezoekers van de binnenstad van Zwolle krijgen op korte termijn de beschikking over 430 extra parkeerplaatsen, op een steenworp afstand van het centrum. In samenspraak met Wehkamp kan op zaterdagen, koopavonden en koopzondagen geparkeerd worden op het terrein van het online warenhuis aan de Meeuwenlaan. Precies tussen de afrit van de A28 en het Zwolse stadshart.

06-12-2011_parkeren_bij_wehkamp_3.jpg

De verwachting is dat met de nieuwe, riante parkeervoorziening bezoekers van de binnenstad op piekmomenten sneller een passende parkeerplaats vinden. Bovendien kan de (verkeers)druk op (de wegen rond ) de parkeergarage onder het Maagjesbolwerk zo worden verkleind. De honderden extra parkeerplaatsen komen voort uit het streven van Zwolle om bezoekers van de binnenstad zo gastvrij mogelijk te ontvangen. Daar hoort een gevarieerd en goed toegankelijk aanbod van parkeerplaatsen bij. De gemeenteraad heeft eerder al aangegeven dat niet alleen nieuwe parkeervoorzieningen daarbij kunnen helpen, maar dat ook ‘slimmer’ gebruik van het bestaande aanbod kansrijk is. De 430 extra parkeerplaatsen bij Wehkamp horen bij die laatste categorie.

06-12-2011_parkeren_bij_wehkamp_2.jpg

06-12-2011_parkeren_bij_wehkamp_1.jpg

Zwolle heeft eerder (veel) extra parkeergelegenheid gerealiseerd door gebruik te maken van al bestaande parkeerplaatsen in en om de binnenstad. Zo kunnen bezoekers op drukke (winkel)momenten al terecht bij het Provinciehuis (aan de Luttenbergstraat) en in de nabije toekomst bij de Belastingdienst (aan de Van Wevelinkhovenstraat).

Bloeiend  

Verkeerswethouder René de Heer is blij met de extra parkeerplekken. “Natuurlijk omdat we onze bezoekers zo nog beter kunnen bedienen. Zwolle heeft een bloeiende binnenstad, en steeds meer mensen willen dat ervaren. We willen dat mensen zich ook echt te gast voelen in de stad en goede en voldoende parkeervoorzieningen helpen daarbij.”  

“Maar ik ben ook blij met dit initiatief omdat het past bij het maatwerk dat we inzetten om Zwolle tot de top van de Nederlandse binnensteden te kunnen rekenen. Wat willen onze gasten? En hoe kunnen we dat met onze partners in de stad zo goed mogelijk organiseren? Dit parkeerinitiatief past wat dat betreft uitstekend in alle andere stappen die we zetten. Of het nu gaat om pilots om de doorstroming van (bus)verkeer tussen station en binnenstad te verbeteren of om het realiseren van mobiele fietsenstallingen in het winkelgebied op piekmomenten: we kijken steeds hoe we gezamenlijk onze gasten zo goed mogelijk kunnen ontvangen”, legt de wethouder uit.

De parkeertarief voor de nieuwe parkeervoorziening is 1,09 euro per uur, met een maximum van 5,40 euro per dag.

Burgemeester en wethouders raden de gemeenteraad af om een tijdelijke parkeervoorziening te realiseren op de hoek Pannekoekendijk/Katerdijk. Op verzoek van de raad heeft het college onderzocht of daar de komende periode een parkeervoorziening gerealiseerd kan worden. Uit het onderzoek blijkt dat parkeren op deze plek wel mogelijk is, maar dat de aanleg meer tijd en geld kost dan de voorziening die nu bij Wehkamp komt. Het doel om op korte termijn meer parkeerplekken in de buurt van de binnenstad beschikbaar te hebben, lukt (ook) met het openstellen van het Wehkampterrein.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. @Jacquelien, het gaat over de parkeerplaatsen van Wehkamp. Niet om het gebouw. En naar wie gaat de opbrengst van het parkeren dan?

  Laat ze is gaan praten met de belastingdienst, die hebben nog genoeg parkeerplekken achter het gebouw. Die worden dan vast gratis, want belasting betalen doen we allemaal al.


  ⚠️ Meld

 2. @jacquelien, je hebt gelijk hoor. In dit pand zitten meerdere bedrijven die gebruik maken van de parkeerplek op de foto. Die van Wehkamp zit achter het Wehkamp gebouw, kant van afrit A28 centrum. Misschien is het Provinciehuis ook een optie, of een pendeldienst van de IJsselhallen als er niets te doen is.


  ⚠️ Meld

 3. Dit is het parkeerterrein van “Kamperpoort 1” en niet van Wehkamp.
  Als je dit parkeerterrein wilt verlaten, kan dit alleen d.m.v. een muntje.


  ⚠️ Meld

 4. Oke, ik brgrijp uit de andere reactie’s dat dit geen foto is van de parkeerplaatsen van Wehkamp. Sorry @Jacquelien, raar dat dan niet de juiste foto geplaatst is.


  ⚠️ Meld

 5. Kire, het parkeerterrein van het provinciehuis is al enige jaren beschikbaar op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen. Lijkt me iets dichter bij de stad dan de Wehkamp, maar daar kan ik me in vergissen. Hangt er natuurlijk ook vanaf waar je moet zijn.


  ⚠️ Meld

 6. @harres

  weet iemand ook wat dit per uur kost

  zie tekst

  De parkeertarief voor de nieuwe parkeervoorziening is 1,09 euro per uur, met een maximum van 5,40 euro per dag.

  😉


  ⚠️ Meld

 7. Bedankt dame voor de info, ik kom niet zo veel meer aan die kant van de stad nu ik in het noorden van Zwolle woon. Maar ik zie dat het parkeerprobleem chronisch wordt voor de Gemeente Zwolle. T’is maar goed dat het Noordereiland verlenging heeft gekregen.


  ⚠️ Meld

 8. De fiets is het goedkoopst en je kunt het meest dichtbij komen, hoewel Zwolle ook problemen heeft/ervaart met her en der gestalde fietsen. Parkeerterrein Provinciehuis is gratis.


  ⚠️ Meld

 9. Sta er van te kijken dat hier Zwollenaren zich kunnen bekommeren om een parkeerplaats in het centrum.Het is mijn inziens toch veel gemakkelijker het openbaar vervoer naar de stad te nemen of de fiets dat bespaart een hoop ergenis omdat je geen plek hoeft te zoeken en geld overhoud dat je anders aan parkeren kwijt bent. Vaak wordt ook nog eens ruw omgesprongen met auto,s van anderen op parkeerplaatsen want veelal kom je met krassen erop weer thuis


  ⚠️ Meld

 10. @Pieters, ik denk dat het niet alleen gaat om het parkeren van auto’s van inwoners van Zwolle. Maar juist voor bezoekers van buiten Zwolle, dus de mensen uit de omgeving van Zwolle die een dagje naar de “grote”stad willen. En de toerist die in de vakantieperiode naar Zwolle komen.


  ⚠️ Meld

 11. Met openbaar vervoer weer invoeren op Zaterdag voor een euro heen/terug naar centrum.

  Kost nu gewoon 1,20 voor een enkeltje…..te gek voor woorden, en als je de pech hebt te moeten overstappen bij station, betaal je wederom 1,20


  ⚠️ Meld

 12. @Ren, ben het met je eens wanneer je niet met de fiets wilt/kunt naar het centrum, is de bus tegenwoordig op zaterdag geen goedkoop alternatief meer. Helemaal niet wanneer je met meer dan 1 persoon gaat.


  ⚠️ Meld

 13. @ingrid, de opbrengst gaat vast naar de gemeente en indirect naar wehkamp.nl. Want sinds deze week hangt er weer een enorm “spandoek” aan de voorzijde van het gebouw. De laatste hing er in september, daarna mocht het niet meer ivm een niet gewenst aanzicht.

  Het zou reeel zijn als de parkeertijd in gaat vanaf 20 a 30 minuten. Naar het centrum lopen vanaf de wehkamp.nl parkeerplaats is ongeveer 10 minuten.


  ⚠️ Meld

 14. @Onno, denk het ook dat het indirct naar wehkamp gaat, anders zou net zoals de parkeerplaats bij het provinciehuis, wel gratis parkeren zijn lijkt mij.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.