Mogelijk wielerbaan op locatie Het Anker

Zwolle – Om de verplaatsing van wijkcentrum het Anker mogelijk te maken start de gemeente Zwolle met een aantal deelonderzoeken. Om te bezien welke mogelijkheden er op het vrijkomende terrein zijn, wordt een stedenbouwkundige verkenning opgestart.

De gemeenteraad stemde eerder dit jaar in met nieuwbouw van het wijkcentrum inclusief een sporthal in Stinspoort. Hierdoor verdwijnen de vergader- kleed-, en kantinefaciliteiten voor de ijsbaan achter het huidige Anker. De ijsverenging wordt nauw betrokken bij de planvorming. Daarnaast wordt ook gekeken of aan de wens van de wielervereniging voor een wielerbaan en de benodigde voorzieningen tegemoet gekomen kan worden. Ook wordt gekeken in welke mate de ijsvereniging en wielervereniging gebruik kunnen maken van dezelfde voorzieningen.

Daarnaast moet voor de nieuwbouw van het Anker inzichtelijk gemaakt wordt welke werkzaamheden nodig zijn, welke partijen betrokken zijn, de bijbehorende planning en fasering en de personele inzet. Dit alles wordt in een plan van aanpak vervat. Op basis van dit plan kan een inschatting gemaakt worden van de voorbereidingskosten en kan de gemeenteraad een besluit nemen over het toekennen van een voorbereidingskrediet.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Dit zie ik graag gebeuren, dan kunnen de Handbikers ook in Zwolle terecht op een afgesloten baan en niet meer op de openbare weg.


  ⚠️ Meld

 2. Vindt sowieso ieder initiatief voor iets nieuws mooi meegenomen. Volgens mij is zo’n wielerbaan er nog niet in Zwolle. En ze zijn t.o.v. de ijsvereniging nog wel iets verschuldigd, nu die hun accomodatie kwijt raken. En de handbiker’s zijn er blijkbaar ook blij mee.

  Zou dat zeker melden @ van der Zwan. Zou zeggen doen, misschien een leuk idee voor het stadsbudget volgend jaar.


  ⚠️ Meld

 3. Vol verwachting klopt ons hart….of ben ik nu een dag te laat?
  Hele mooie berichten voor al die mensen die al jaren knokken voor een wielerparcours.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.