LED- bespaaractie Zwolle

Zwolle – Zwolle maakt werk van duurzaamheid! De gemeente Zwolle, een aantal winkeliers en ROVA hebben de handen ineen geslagen om de gemeente blijvend te verduurzamen en gelijktijdig inwoners te helpen met het verlagen van de energierekening. Met de LED bespaaractie kunnen inwoners die een LED-lamp hebben gekocht niet alleen een LED-lamp cadeau krijgen maar deze levert hen ook nog eens een besparing op de energierekening op.

LED-lampen gaan tussen de 20 en 25 jaar mee. Dat is zo’n 3 tot 4 keer langer dan een spaarlamp. Dit veroorzaakt dus veel minder restafval, wat goed is voor onze omgeving. Bovendien bevat de LED-lamp geen kwik, dit in tegenstelling tot de spaarlamp. Veel huishoudens gooien de spaarlamp echter bij het restafval in plaats van bij het klein chemisch afval. Met de LED-bespaar actie willen de gemeente Zwolle, ROVA en Wecycle op een positieve manier het bewustzijn hierover bij de Zwolse inwoners vergroten en bewuste afvalverwerking belonen.

“Dit is een mooi initiatief dat bijdraagt aan de verduurzaming van onze stad”, geeft wethouder Erik Dannenberg aan. “Als oude spaarlampen op de juiste manier worden ingeleverd, kunnen ze worden gerecycled en grondstoffen weer worden teruggewonnen. Het mooie van deze actie is dat men nu ook nog eens een LED-lamp cadeau krijgt. Deze lampen bevatten geen kwik en zijn nog zuiniger dan spaarlampen, dus niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Dubbel winst dus”.

Het doel is om in de maanden december tot en met februari 5000 spaarlampen in te zamelen en extra LED-lampen uit te zetten. Hoe de actie precies werkt en waar inwoners hun kapotte spaarlampen kunnen inleveren is vanaf 1 december onder andere te lezen op www.bewustduurzaam.nu

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.