Jongeren positief over elektrische scooters

Zwolle – De campagne Electric Heroes, waarbij de gemeente Zwolle elektrische scooters onder jongeren heeft gepromoot, is erg succesvol gebleken. Al tijdens de campagne gaven veel jongeren aan graag de scooters te willen testen. Uit onderzoek blijkt nu dat de doelgroep ook veel positiever is gaan denken over elektrische scooters.

energie_scooter-11.jpg

Scooters zijn hot. Inmiddels rijden er al meer dan een miljoen in Nederland. Lekker makkelijk voor in de stad, waar je sneller een parkeerplek voor je scooter vindt dan voor je auto. Maar scooters hebben ook een groot nadeel. Ze stoten per seconde meer ultrafijn stof uit dan vrachtwagens en één op de vijf stedelingen ervaart geluids- en stankoverlast van de voertuigen. Voor de gemeente Zwolle reden om elektrische scooters te promoten onder jongeren. Elektrische scooters zijn stil, zuinig, snel en veel beter voor het milieu. Om jongeren dat zelf te laten ervaren, kregen zij in september de gelegenheid een scooter te testen. In totaal 43 jongeren maakten daarvan gebruik. Samen reden zij bijna 4.000 kilometer. 24 helden deelden hun ervaringen door een filmpje te plaatsen op www.electric-heroes.nl.

Meer dan 2.000 mensen brachten hun stem uit op één van de filmpjes en maakten daarmee kans op een gratis scooter. De testrijders Rick Helmink en Wietse van Blitterswijk en de stemmers Jacco van Beek en Aniek Groenwold bleken in november de gelukkige winnaars van een elektrische scooter.

Dat jongeren in Zwolle ook anders zijn gaan denken over elektrische scooters, blijkt nu uit de meting die is gehouden. Jongeren zijn veel positiever over het uiterlijk, de snelheid, prijs en het bereik. Voor de campagne stond 12 % negatief tot zeer negatief tegenover de elektrische scooter, nu is dat nog maar 5 %. Zouden de jongeren nu een scooter kopen, dan overweegt 29 % om een elektrische versie kiezen. Voor de campagne was dit nog 22 %.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Die dingen zijn een verademing, in ieder geval als je zelf niet op die dingen rijdt! Géén herrie, géén stank en ze rijden doorgaans ook nog eens netjes 25 km/h max (tot nu toe in ieder geval).

    Ik vind het prachtige apparaten, ook al gebruik ik ze zelf niet. Wat mij betreft worden alle snorfietsen en bromfietsen met verbrandingsmotor (en dan met name de 2-taktjes) direct vervangen door die elektrische apparaten.


    ⚠️ Meld

  2. WFvN ben het met je eens dat het geweldig is geen stank geen lawaai enz.Maar er is ook een nadeel als ze je achterop komen hoor je ze niet meer voor je er erg in hebt rijden ze naast je dat geeft een schrikreactie.Dan is er nog het probleem dat niet iedereen bij zijn huis of appartement en stopcontact heeft voor op te laden.In mijn appartementflat zit geen stopcontact in de berging en het licht werkt daar op 24 volt dus kan er ook geen eentje aanleggen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.