Nomineer jouw favoriet voor SportGala Zwolle

Zwolle – Wie heeft er in jouw ogen in 2011 een fantastische sportieve prestatie geleverd? Nomineer dan diegene voor de eerste editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 21 januari in event center Equipe, gevestigd in het FC Zwolle Stadion. Tot en met 31 december kan iedereen zijn of haar favoriet(en) nomineren via de website www.sportgalazwolle.nl.

De huidige tussenstand van de voorgedragen kandidaten staat op 32. Dit aantal moet nog minimaal worden verdubbeld, meent de organisatie van SportGala Zwolle. De gemeente Zwolle heeft een breed scala aan top- en breedtesporters, zij komen allemaal in aanmerking voor de acht categorieën. In de categorie ‘Sportman van het jaar’ is tot dusver alleen stepper Machiel Steenbergen voorgedragen. In de race voor de titel ‘Sportvrouw van het jaar’ zijn op dit moment Jascha Slot-Eefting, Kirsten Lanz, Suzanne Herpel, Kirsten Wild en Lydia Mossel. Het aantal nominaties voor ‘Sporttalent van het jaar’ kan ook zeker omhoog. De gemeente Zwolle bruist van de sporttalenten. De strijd gaat momenteel tussen Bas Tietema, Maxime Kerstholt, Nina Beekman, Rick Mensink, Wisse Jonker en Max Malestein.

De damesploeg van voetbalvereniging Be Quick ’28 is tot nu toe het vaakst voorgedragen in de categorie ‘Sportploeg van het jaar’. Daarnaast zijn ook Landstede Basketbal ZAC U14 jongens, ZSR Boreas Lichte Heren’11, Swol 1894 onder de 15 en Swol 1894 heren 1 voorgedragen. Voor ‘Sport(st)er met een beperking van het jaar’ zijn momenteel Nanette van Asselt-van Ewijk en Jitske Visser door het publiek genomineerd. De ‘Sportvrijwillig(st)er van het jaar’ is een populaire categorie. Warner Bruin Slot, Martijn van Dijk, Yvette Koops-de Smidt, Martin Westerbeek, Peter van Grootheest en de familie Halfwerk staan op dit moment op de voorlopige SportGala Zwolle nominatielijst.

En wie wordt de ‘Sportcoach van het jaar’? Voor deze categorie heeft de organisatie tot nu toe vier nominaties binnen gekregen, namelijk; Art Langeler, Henk Sporkslede, Christiaan Doll en Jascha Slot-Eefting. De ‘Sportstimuleringsprijs’ blijft nog een beetje achter, terwijl dit zo’n hot item is in de maatschappij. Onder deze prijs vallen allerlei sportprojecten, sportinitiatieven en sportactiviteiten. Bijvoorbeeld een sporttoernooi voor kinderen met een beperking of een sponsorloop op een basisschool. De sportstimuleringsprijs kan in de ruimste zin van het woord worden gezien. De jury nomineert uiteindelijk drie genomineerden per categorie, deze worden op 1 januari 2012 bekend gemaakt op www.sportgalazwolle.nl.

Toegangskaarten zijn alléén verkrijgbaar bij VVV-kantoor Zwolle en bedragen 15 euro per stuk. Eerste editie kortingsvouchers zijn te vinden in De Dichterbij van de Rabobank, UITMagazine en in De Stentor.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ja, Ronald Mulder moet natuurlijk de sportman van het jaar worden. Geen discussie mogelijk als je 2 x EK Inline Skaten bent. Een sportgala is te groot voor Zwolle.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.