Autorace The Cannonball Run start in Zwolle

Zwolle – De inschrijving voor deze eerste Nederlandse editie van de ludieke autorace The Cannonball Run in zomer 2012 is geopend. De rit, die start op 30 juli 2012, leidt de deelnemers van Zwolle naar Valencia in een route van vijf dagen.

kaartcanonball.jpg

Dat geld inzamelen voor goede doelen leuk kan zijn, bewijst de organisatie van The Cannonball Run maar weer eens. Met een vette knipoog naar de gelijknamige film, gaat er volgend jaar zomer een ludieke autorit van start van Zwolle naar Valencia. De inschrijving is inmiddels geopend en de eerste teams hebben zich ingeschreven op www.thecannonballrun.nl. In totaal biedt The Cannonball Run ruimte voor honderd teams. Van deelnemende teams wordt verwacht dat ze in een zelf te kiezen thema aan de start verschijnen. Dat betekent dat ze de auto en zichzelf moeten ‘pimpen’. Ze krijgen vervolgens vijf dagen de tijd om van Zwolle naar Valencia te rijden. Het zijn dagen waar ze gemiddeld 500 tot 600 km zullen afleggen en waarbij de teams dagelijks opdrachten krijgen waarmee ze meedingen naar de Cannonbal Run-prijs van 1.000 euro.

The Cannonball Run gaat niet zozeer om snelheid, maar om plezier, avontuur en een wedstrijdelement dat gebaseerd is op de vindingrijkheid van de deelnemers. Op 30 juli 2012 vertrekken de teams uit Zwolle. In vijf dagen tijd zullen de teams 2.600 km af leggen op weg naar het Spaanse Valencia. Deelnemers moeten voldoen aan een paar eisen; ze moeten deelnemen met een oude auto (minimaal 15 jaar oud) en men moet als rijder minimaal 2 jaar een rijbewijs hebben. De leukste verplichting is dat elk team in een bepaald thema moet deelnemen. Het motto is dan ook “Theme your Team”.

De run

De route van The Cannonball Run loopt van Zwolle, naar Frankrijk, onder Parijs door naar Le Mans. Vanuit de legendarische race-stad Le Mans wordt verder gereden naar Bordeau, om over de Pyreneeën Spanje binnen te rijden en daar donderdag te eindigen in Zaragoza. Vrijdag wordt gefinisht in het altijd zonnige Valencia, waar wordt afgesloten met een knallend eindfeest, waar de winnaars van de Cannonball Run zullen worden bekend gemaakt.

Kika

Een deel van het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan Kika. Naast het steunen van Kika zijn we ons bewust van het milieu en zorgen voor Co2 compensatie door een donatie aan treesfortravel. Teams kunnen zich nu al inschrijven op www.thecannonballrun.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Op zich wel geinig, maar dat is toch alleen voor dikke en dure auto’s?

    Ik ga in 2012 met 3 vrienden meedoen aan de carbagerun. dan mag je auto maximaal 1000,- kosten! 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.