Echtpaar Dirim-Isik 60 jaar getrouwd

Zwolle – Het echtpaar Dirim-Isik heeft op dinsdag 29 november hun 60-jarig huwelijk gevierd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar woensdagmorgen thuis een bezoek en feliciteerde het gelukkige stel met een schaal bonbons.

07-12-2011_echtpaar_dirim-isik_60jr_huwelijk_1.jpg

De Heer Musa Dirim, geboren op 15 juli 1933 in Höbek/Turkije en mevrouw Saziye Isik, geboren op 13 mei 1935 in Höbek/Turkije zijn op 29 november 1951 in Höbek met elkaar getrouwd. Zij zijn opgegroeid in hetzelfde dorp. De heer Dirim werkte, na het overlijden van zijn vader, bij de oom van zijn huidige echtgenote als knecht. In die periode hebben zij elkaar beter leren kennen en sloeg de vonk over. Omdat de familie van mevrouw Isik tegen hun huwelijk was, moesten ze stiekem afspreken. Uiteindelijk was hun liefde voor elkaar sterker dan het bezwaar van de familie en heeft het huwelijk, na een verlovingsperiode van een jaar, toch plaatsgevonden.

In 1958 is het echtpaar met 3 dochters van het dorp Höbek naar de stad Kayseri verhuisd, waar de heer Dirim toen als wever werkte in de textielindustrie. Het echtpaar heeft daarna nog een zoon en 3 dochters gekregen waarvan er 2 op jonge leeftijd zijn overleden. De heer Dirim is geworven als gastarbeider voor de textielindustrie in Nederland, waarna hij in 1965 alleen naar Nederland is gekomen. Hij woonde met andere gastarbeiders in een pension in Eerbeek. Hij heeft gewerkt bij Spanjaard in Borne en Ten Cate in Almelo. De heer Dirim ging daarna werken bij de Van Gelder papierfabriek in Wapenveld en regelde in Heerde een huis voor zijn gezin. In 1969 vond de gezinshereniging plaats. Mevrouw Dirim kwam met 4 kinderen (zoon en drie dochters) naar Nederland. De oudste dochter was op dat moment getrouwd en bleef achter in Turkije. Het gezin is in Nederland uitgebreid met de geboorte van nog een dochter en een zoon. De op een na jongste dochter heeft zich na haar huwelijk in 1984 gevestigd bij haar echtgenoot in Turkije.

Het echtpaar heeft 7 kinderen, 2 zoons en 5 dochters waarvan 2 dochters in Turkije wonen; 18 kleinkinderen waarvan er 11 in Nederland wonen en inmiddels 18 achterkleinkinderen waarvan er 6 in Nederland wonen. De vakanties heeft het echtpaar altijd gebruikt om de familie in Kayseri/Turkije te bezoeken. In april 2011 zijn zij voor het laatst, onder begeleiding van hun jongste zoon, nog een aantal weken in Turkije geweest om de familie in Kayseri te bezoeken.

Het echtpaar Dirim heeft van 1969 tot 2010 met veel plezier in Heerde gewoond. De heer Dirim heeft gewerkt bij de papierfabriek in Wapenveld tot hij arbeidsongeschikt werd. De heer Dirim is actief bestuurslid geweest en heeft diverse bestuursfuncties vervuld: in de jaren 80 bij de Turkse moskee in Zwolle en in de jaren 90 bij de Turkse moskee in Epe. Mevrouw Dirim richtte zich op de opvoeding en verzorging van de kinderen en diverse kleinkinderen; zij was naast huisvrouw ook oppas oma. Haar grote passies zijn handwerken en tuinieren. Het echtpaar heeft in Heerde, na hun verhuizing naar een aanleunwoning in 1999, jarenlang een volkstuin gehad. Mevrouw Dirim hield zich bezig met de tuin en meneer Dirim genoot van de sociale contacten met de andere tuinders.

Eind 2010 is het echtpaar Dirim opnieuw verhuisd van een dorp naar de stad: dit keer van het vertrouwde en geliefde Heerde naar Zwolle. Vanwege de verslechterde gezondheidssituatie van beiden en de toenemende afhankelijkheid van (mantel)zorg, heeft de verhuizing naar een aanleunwoning in woonzorgcentrum de Havezate in Zwolle plaatsgevonden. In Zwolle wonen 3 dochters van het echtpaar Dirim, de oudste zoon woont in Apeldoorn en de jongste zoon woont in Heerde.

In een zaaltje in de Havezate heeft het echtpaar met de in Nederland woonachtige kinderen, klein- en achterkleinkinderen hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Het cadeau voor deze dag was een ingelijste stamboom van de familie. Het echtpaar is gelukkig en dankbaar dit nog samen mee te mogen maken. Zij voelden zich bijzonder vereerd en gewaardeerd door het bezoek van de burgemeester van Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. cok guzel bir gecmise sahip Kayin Babam ve kayin Aneme uzun omurler saglikli nice yillar gecirmelerini ulu yaratandan temenni ederim.

  mehmet ve hatice

  van harte gefeliciteerd


  ⚠️ Meld

 2. Sorry, kan iemand dit vertalen? Google vertalen maakt er iets vreemds van…

  Mijn vader was erg leuk met een geschiedenis van Kaïn en Cain Anemie lekker lang gezond leeft al jaren wil ik de grote Schepper te brengen.
  mehmet en Hatice  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.