Opening dagbesteding Nieuwe Haven

Zwolle – Woensdagmorgen vond aan de Burg. Vos de Waelstraat de opening plaats van het Centrum voor behandeling en dagbesteding IJsselheem locatie Nieuwe Haven. De openingshandeling werd verricht door wethouder E. Dannenberg. Hij deed dat samen met twee cliënten van de Nieuwe Haven.

07-12-2011_opening_dagbesteding_nieuwe_haven_2.jpg

De cliënten van Nieuwe Haven beschikken over een royaal eigen appartement. Ook is er een keukenunit. Cliënten ontvangen die zorg die zij wensen en nodig hebben, waarbij zelfstandigheid zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Samen met de cliënt wordt een zorgplan opgesteld. Daarnaast zijn er eenpersoons meerzorg-appartementen voor bewoners die extra zorg nodig hebben. Alle verdiepingen kennen een afdelingszitje waar zich een deel van het sociale leven afspeelt. Alle appartementen zijn goed toegankelijk voor rolstoelen. Naast de vaste verzorgenden worden medewerkers ingezet al naar gelang de behoefte van de cliënt aan ergo- of fysiotherapie, logopedie, de psycholoog, maatschappelijk werk, een diëtiste, of geestelijke verzorging.

07-12-2011_opening_dagbesteding_nieuwe_haven_1.jpg

07-12-2011_opening_dagbesteding_nieuwe_haven_3.jpg

07-12-2011_opening_dagbesteding_nieuwe_haven_4.jpg

In het grand café/restaurant komen mensen samen om koffie te drinken, te eten en voor gezlligeheid en activiteiten. Er is een interne kabelkrant met nieuws en de activiteitenagenda. Voor cliënten van het verzorgingshuis worden diverse activiteiten georganiseerd. Daaraan kunnen ook ouderen uit de wijk deelnemen. Ook worden maaltijden aan huis geserveerd voor wie dat prettig vindt, zowel binnenshuis als in de wijk.

Artikel delen: