Het weer: harde wind

Zwolle – Donderdag begint de dag droog en met een waterig zonnetje. Geleidelijk neemt de bewolking vanuit het westen toe en tegen de middag gaat het regenen. De wind trekt opnieuw aan en is dan hard tot stormachtig in de kuststreek. In het noordwesten kis er kans op zuidwesterstorm, windkracht 9.

07-12-2011_weerfoto_gasthuisplein.jpg
Gasthuisplein

Het wordt donderdag 8 graden in Groningen tot 10 in het westen. In de avond neemt de neerslag een buiig karakter aan en bij deze buien zijn dan in het hele land zware windstoten mogelijk. In de nacht naar vrijdag beperken de buien zich vooral tot het noorden. Het blijft wel stevig doorwaaien en de minima liggen rond een graad of 6. Later in de nacht neemt in het noorden de wind mogelijk weer toe tot storm, dan weer uit het westen. Ook vrijdag is het onstuimig weer. Het noorden heeft de grootste kans op buien, in het zuiden is het droger met wat ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden. In het weekend zwakt de wind geleidelijk wat af. Bewolking blijft wel een rol spelen, maar soms is er ook ruimte voor de zon.

De aangevoerde lucht is frisser dan komende dagen: overdag wordt het een graad of 5, in de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt en is er kans op lokale gladheid. Na het weekend blijft het aanhoudend wisselvallig weer met veel bewolking, regen en wind. Echt winterweer lijkt er voorlopig niet in te zitten.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.