Lancering speciale politie app op smartphone

Zwolle – De Nederlandse politie heeft een gratis applicatie gemaakt voor bezitters van smartphones. Via de app "Politie.nl" kan snel contact worden gelegd met de politie. Foto’s en filmpjes van ernstige misdrijven kunnen direct naar de politie worden verstuurd. Daarnaast is het mogelijk om via de smartphone Amber Alert, Burgernet en politienieuws te volgen.

In de app is te zien waar hetdichtstbijzijnde politiebureau ligt. Door middel vaneen druk op de knop kan contact gelegd worden met het alarmnummer 112 of het landelijke politienummer 0900-8844. Via het alarmnummer 112 komen politie, brandweer of ambulance meteen in actie. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende politiezaken. Verder is het mogelijk om beeldmateriaal van een ernstig misdrijf direct naar de politie te uploaden. Dat gebeurt snel en zonder tussenkomst van een pc, laptop of geheugenkaartje. Het getuigenmateriaal komt dan rechtstreeks terecht bij het juiste politiekorps. Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans dat daders gepakt kunnen worden.

Uiteraard belt een getuige eerst 112 om te melden dat er sprake is van een spoedsituatie.

Via de app kan de gebruiker vervolgens de fotomodus aan te zetten en direct gaan fotograferen. De adressering aan de politie wordt automatisch ingesteld. Op die manier hoeft de gebruiker geen website of e-mailadres meer op te zoeken en in te vullen.Bij het insturen van het foto- of filmmateriaal worden naam, telefoonnummer, e-mailadres, locatiegegevens en een beschrijving gevraagd. Deze gegevens worden gebruikt om de beelden naar het juiste politiekorps te sturen en om eventueel nader contact opnemen met de verzender. De beelden komen vervolgens op een beveiligde server van de politie terecht. Deze functionaliteit sluit overigens aan op de landelijke campagne: ‘Pak de overvaller, pak je mobiel’.

Zie www.nederlandveilig.nl.

Met de app zijn ook het politienieuws, Amber Alert en Burgernet eenvoudig te volgen.
AmberAlert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Door te klikken op de foto van een vermiste minderjarige, krijgt de gebruiker meteen het Amber Alert bericht in beeld.

Burgernet is een nieuw samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Daarnaast kan de gebruiker ook het landelijk politienieuws ontvangen. Met een simpele instelling is zelfs het lokale politie nieuws te volgen, bijvoorbeeld alleen het politienieuws uit de woon- of werkomgeving van de gebruiker van de smartphone.

Voor iPhone en Androïd toestellen

De app ‘Politie.nl’ is geschikt voor iPhone, iPad en mobiele telefoons met het besturingssysteem Androïd. Vanzelfsprekend wordt deze applicatie de komende tijd verder doorontwikkeld.
De politie app is tot stand gekomen in samenwerking met het bedrijf Firm-IT

Artikel delen: