Wandtegels vallen uit Koggetunnel

Zwolle – De gemeente Zwolle onderzoekt donderdag de fiets- en voetgangerstunnel Koggetunnel in de Zwolse wijk Hanzeland. Een aantal wandtegels van de tunnel zijn naar beneden gevallen. Voor de veiligheid van de tunnelgebruikers neemt de gemeente Zwolle voorzorgmaatregelen. De Koggetunnel blijft toegankelijk voor het voet- en fietsverkeer.

08-12-2011_losse_tegels_koggetunnel_2.jpg

Om de tunnel veilig te stellen worden de wandtegels die niet goed vastzitten afgehaald. Men onderzoekt momenteel naar de oorzaak van het probleem. De gemeente houdt bovendien overleg met ProRail, de bouwer van de Koggetunnel. Wanneer de oorzaak bekend is, worden de tegels teruggezet.

08-12-2011_losse_tegels_koggetunnel_3.jpg

08-12-2011_losse_tegels_koggetunnel_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Lekker dan…
  Ik rijdt er 2x per dag langs…
  Na school.

  Vandaag nog niet opgevallen…
  Morgen ochtend de ogen maar even goed open doen 😛


  ⚠️ Meld

 2. Begrijp niet dat ze op zo,n betonnen kuip wandtegels gaan doen.alle tunnels die hier zijn gebouwd worden gewoon voorzien van een betonverflaag als bescherming en verfraaiing .Dan is het ook nog eens zo dat je met deze verflagen ook nog eens makkelijker van kleur kunt veranderen in de toekomst.Hier zal de tegelzetten wel geen betoncontact op gestreken hebben voor hij de tegel erop heeft geplakt en dan hechten ze niet


  ⚠️ Meld

 3. Ik hoop dat jullie in het verkeer beter opletten…
  Woensdagmiddag om 16.00 uur lagen ze er al af.

  Wellicht dat een aantal mensen denkt dat die geel-bruine hokjes bij het oorspronkelijke ontwerp horen?;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.