Concert Lorrainville via website Hedon Zwolle

Zwolle – De afgelopen weken stond het bijzondere project Lorrainville, ontstaan uit een spelletje op Facebook, in het middelpunt van de belangstelling. Op donderdag 15 december vindt het enige optreden dat de band zal geven plaats in poppodium Hedon te Zwolle.

lorrainville.jpg

Vanwege het bijzondere karakter en de enorme vraag naar kaarten hebben Hedon en Lorrainville in samenwerking met een aantal liefhebbers, besloten dit optreden live te gaan uitzenden via www.hedon-zwolle.nl en de Facebookpagina van Hedon. Hierdoor keert het project weer terug op de plek waar het ooit is ontstaan! Begin dit jaar liep Facebook over van mensen die met het online-spelletje Make Your Own album cover, ook wel bekend als: Wikipedia names your band, een eigen albumcover maakten en postten op hun prikbord. Weinigen kregen zoveel reacties als de albumcover van de Zwolse producer Guido Aalbers. In een paar uur tijd meldden tientallen bevriende muzikanten en andere creatieven zich aan om het album daadwerkelijk te maken.

De plaat is geen verzamelalbum geworden. De hoes is de inspiratiebron. You May Never Know What Happiness Is is een melancholische singer/songwriter-plaat. Americana met als referenties het rustigere werk van Ryan Adams, Elliott Smith en misschien zelfs Ray LaMontagne,’ vertelt Guido. Na maanden hard werken is het album klaar en wordt het eenmalig live gepresenteerd. Tijdens deze exclusieve clubshow zullen de volgende muzikanten op het podium staan:

Anneke van Giersbergen (vocals/gitaar/piano)

Erik Neimeijer (vocals/gitaar/piano)

Casper Adrien (vocals/gitaar)

Bertolf Lentink (gitaren etc.)

Angelo de Rijke (gitaar)

Gertjan van der Weerd (toetsen)

Otto de Jong (drums)

Peter Slager (bas)

Livestream

Het uitverkochte optreden van Lorrainville zal donderdag 15 december live worden uitgezonden op www.hedon-zwolle.nl en op facebook.com/hedonfanpage. Door de stream op Facebook te plaatsen is het cirkeltje weer rond, aangezien het daar allemaal begonnen is. Het optreden van deze ‘gelegenheidsformatie’ betreft de officiële albumrelease en is tevens het enige concert dat zal plaatsvinden. Door het concert live uit te zenden krijgen de vele liefhebbers die naastgrepen bij het bemachtigen van een kaartje de kans om het concert thuis alsnog te volgen.

Hedon heeft de mogelijkheid om concerten live te kunnen streamen dankzij haar samenwerking met Boerdam Interactieve Media gekoppeld aan innovatieve gelden van de provincie Overijssel.

LORRAINVILLE – UITVERKOCHT

Locatie: Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer: Donderdag 15 december

Aanvang: 21:00 uur

Artikel delen: