Talentenprogramma YOU!XL – The Battle

Zwolle – Overijssel telt veel muzikale jongeren. Zij spelen in bands, individueel en hebben soms les op een muziekschool. Voor deze jongeren van 12 t/m 20 jaar is er nu een nieuwe wedstrijd: YOU!XL – The Battle.

De wedstrijd staat open voor alle muziekgenres, van pop/rock tot klassiek of jazz. Voorwaarde is dat er samen wordt gespeeld, in een band, groep of ensemble. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden via www.youxltalent.nl. Finalisten krijgen coaching en maken kans op de hoofdprijs van € 400. De inschrijving staat nog open tot 24 februari 2012. Daarna kunnen de deelnemers zich voorbereiden op de voorronden in april die zijn verdeeld in de regio’s Twente, Salland en Kop van Overijssel. Uit elke voorronde gaan drie muziekgroepen door naar de finale op 24 juni in de Deventer Schouwburg.

Talentenprogramma YOU!XL

YOU!XL – The Battle is een activiteit van talentenprogramma YOU!XL (een initiatief van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en ArtEZ Conservatorium) in samenwerking met De Muziekschool Twente, Leeuwenkuil Kunstencentrum en Kunstencentrum De Muzerie.
YOU!XL – The Battle is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voorheen JMCO

YOU!XL – The Battle is de opvolger van het Jeugd Muziek Concours Overijssel. Dit concours krijgt na 20 succesvolle jaren als onderdeel van YOU!XL een nieuwe impuls, een nieuw jasje en dus ook een nieuwe naam.

Artikel delen: