Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Vrijdag is er in de ochtend behoorlijk wat ruimte voor zon in de zuidelijke helft van het land. In het noorden van het land is meer bewolking aanwezig en komen enkele buien voor. In de middag is het wisselend bewolkt met van tijd tot tijd buien, voornamelijk in de noordelijke helft van het land. Er staat een meest westelijke wind, matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard langs de kust. Het wordt maximaal 7 of 8 graden.

08-12-2011_weerfoto_thorbeckegracht.jpg
Thorbeckegracht

In de avond en nacht neemt de wind nog wat verder af en draait naar het zuidwesten. De buitjes in het noorden nemen steeds meer af en de temperatuur gaat behoorlijk onderuit. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Zaterdag is het overwegend droog met lange zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar 4 graden in het oosten van het land en naar 6 of 7 graden in het westen. In de nacht naar zondag komen de minima opnieuw rond het vriespunt uit. Ook zondag is het een groot deel van de dag droog. Opnieuw liggen de maximumtemperaturen in het oosten op 4 graden en 7 in het westen.

Geleidelijk neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de avond en nacht naar maandag gaat het regenen. Na het weekend keert het zachte en wisselvallige weertype terug, met veel wind, regelmatig regen en voorlopig weinig kans op vorst.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.