Groene vrijwilligers krijgen ster in Zwolse kerstboom

Zwolle – Natuur en Milieu Overijssel geeft haar groene vrijwilligers een sterrenstatus. Op maandagmiddag 12 december waagt Commissaris van de Koningin, mevrouw A.Th.B. Bijleveld-Schouten, zich in een hoogwerker. Doel is de eerste vrijwilligers-sterren in de reusachtige Zwolse kerstboom te hangen.

Deze sterren staan symbool voor alle groene vrijwilligers in Overijssel. Drie vrijwilligers krijgen daarna de kans tijdens een borrel uitleg te geven over hun passie voor natuur en milieu. Wij nodigen iedereen van harte uit bij deze kamikazeactie aanwezig te zijn. 2011 was het Europees jaar van de vrijwilliger. In heel Nederland werd de kracht van Nederlands Vrijwilligerswerk gevierd en gewaardeerd. Aan een breed publiek werd getoond hoeveel soorten vrijwilligerswerk er zijn. In Overijssel wordt dit jaar feestelijk afgesloten door groen vrijwilligerswerk speciaal voor het voetlicht te brengen in hoofdstad Zwolle. Honderden sterren zullen schitteren in de kerstboom op de Grote Markt in Zwolle.

Diversiteit in groen vrijwilligerswerk

In heel Overijssel zetten groene vrijwilligers zich in voor de natuur en het milieu. Natuurbeschermers, jeugdbegeleiders, excursieleiders, onderzoekers, natuurbeheerders, bestuursleden, maar ook een natuurfotograaf en tekstschrijvers. En zelfs, passend bij de laatste trends, freelance vrijwilligers. Ook groen vrijwilligerswerk is dus heel divers. Op meerdere terreinen zetten vrijwilligers zich gezamenlijk in voor de natuur en het milieu.

Groene vrijwilligers bedankt!

Natuur en Milieu Overijssel wil alle groene vrijwilligers in Overijssel heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Want hoewel veel groene vrijwilligers hun werk heel gewoon vinden, is het van wezenlijk belang voor een groene leefomgeving bij jou en mij in de buurt. Het aansluiten bij een groene vrijwilligersgroep is een prachtig voornemen voor het nieuwe jaar. Samen steken we de handen uit de mouwen voor een mooi en duurzaam Overijssel.

Artikel delen: