Reconstructie Luttenbergstraat succesvol verlopen

Zwolle – De reconstructie van de Luttenbergstraat is succesvol gerealiseerd. Recentelijk zijn ook de werkzaamheden aan de Hanekamp afgerond. De gemeente wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseerde vrijdagmiddag voor de betrokken instellingen, ondernemers en bewoners een feestelijke afronding van dit grote project. Na een welkom door projectleider dhr. Munnik volgde er een wandeling door de Luttenbergstraat. De wandeling werd in de tuin naast de Rechtbank en het dialyse gebouw van de Isala Klinieken afgesloten door wethouder E. Dannenberg.

09-12-2011_reconstructie_luttenbergstraat_afgerond_4.jpg

De reconstructie van de Luttenbergstraat is in twee delen uitgevoerd. Het werk van het eerste deel vond plaats in de Luttenbergstraat, tussen de Wethouder Alferinkweg en de Assendorperstraat. Deze werkzaamheden waren het meest ingrijpend omdat het hier om een herinrichting van de weg ging. Niet alleen werd het hoofdriool onder de weg vervangen, de weg is een stuk verkeersveiliger gemaakt. Het kruispunt Assendorperstraat – Luttenbergstraat is overzichtelijker en verkeersveiliger geworden, niet alleen voor automobilisten maar ook voor fietsers en voetgangers. In de Assendorperstraat heeft de fietser, dankzij de overzichtelijkere indeling en een bredere fietsstrook nu meer ruimte dan voorheen. De bushaltes in de Luttenbergstraat en de Assendorperstraat zijn aan de laatste eisen aangepast. De bushaltes zijn verkeersveiliger. De bus stopt nu op de rijbaan om de passagiers in en uit te laten stappen. Ook zijn in de Assendorperstraat extra parkeerplaatsen aangelegd.

09-12-2011_reconstructie_luttenbergstraat_afgerond_1.jpg

09-12-2011_reconstructie_luttenbergstraat_afgerond_2.jpg

09-12-2011_reconstructie_luttenbergstraat_afgerond_3.jpg

Gedurende de werkzaamheden van deel twee, werd gewerkt van het kruispunt Luttenbergstraat-Wethouder Alferinkweg tot en met de rotonde Hanekamp. Hier ging het met name om het onderhoud van de weg. Zo is onder andere de Hanekamp opnieuw geasfalteerd en is het rijdek van de Hanekampbrug vervangen.

De werkzaamheden zijn dankzij de goede samenwerking met de verschillende instanties, instellingen, ondernemers en bewoners goed verlopen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wel jammer dat de voorsorteerstrook van Assendorperstraat naar Luttenbergerstraat verdwenen is. On vaak eerst mooi voorsorteren en dan doorfietsen. Nu niet meer mogelijk


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.