Chinees restaurant Taiwan uit Zwolle in Top 10

Zwolle – Het afgelopen jaar hebben de Chinese restaurateurs in Nederland weer hun uiterste best moeten doen om een plek in de befaamde “Chinese Top 88” te veroveren. Chinees restaurant Taiwan aan de Luttekestraat, bekend om zijn authentieke Chinese keuken, is door consumenten met positie 9 in de Top 10 gekozen.

De initiatiefnemers, het vakblad Asian HorecaVizier en website dinnersite.nl publiceren jaarlijks een lijst van de 88 beste Chinese restaurants van Nederland, de zogenaamde “Chinese Top 88”. Vorig jaar werd restaurant Mandarin uit Heemstede door een team van keurmeesters beloont met de eerste plaats. Dit jaar is de nummer 1 Jade Villa in Maarssen. Via de website www.bestechineserestaurant.nl of op www.chineestop88.nl konden consumenten hun favoriete Chinese restaurant nomineren. De organisatie heeft gekozen voor een Top 88, omdat het getal 88 een Chinese oorsprong heeft, zo staat 88 binnen de Chinese cultuur symbool voor ‘geluk en blijdschap’ en ‘fortuin of welvaart’ . Het cijfer 8 wordt gezien als een groot geluksgetal, en 88 als het grootste geluksgetal. Vrijdag werd bekend dat twee Chinese restaurants uit Zwolle in de Top 88 zitten. Kota Radja aan de Melkmarkt op plaats 73 en Taiwan op positie 9.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. had kota radja eerlijk gezegd wat hoger ingeschat sinds dat ze de boel hebben verbouwd en waarbij het eten meer dan voortreffelijk was met het nieuwe systeem waar ze nu mee werken.


    ⚠️ Meld

  2. Een felicitatie voor de familie Chan! Hoeveel Chinese restaurants zijn er eigenlijk wel niet in Nederland. Ik denk dat je van dat aantal gaat schrikken.


    ⚠️ Meld

  3. all you can eat conccepten zijn erg leuk, maar de authentieke chinese keuken is qua variatie en smaak beter. De restaurants die de authentieke keuken brengen verdienen de waardering. Het vergt veel meer vaardigheid van de koks om die keuken te brengen


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.