GH Zwolle onderzoekt sociale samenhang Kamperpoort

Zwolle – Het team van het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, onderdeel van de Gereformeerde Hogeschool (GH), brengt op dinsdag 13 december een bezoek aan de Zwolse wijk Kamperpoort. Het bezoek omvat diverse activiteiten en staat in het teken van een onderzoek dat het centrum de komende vijf jaar in Kamperpoort uitvoert.

onderzoek_kamperpoort.jpg
Het team van het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken met achter in het midden lector Jan Hoogland…

In de wijk wordt momenteel volop gesloopt én gebouwd: een grootscheepse renovatie. Wat doet dat met de sociale samenhang en de buurt? En wat doet dat met oude en nieuwe bewoners, met de buurtkroeg, met het wijkcentrum, en met alle andere betrokkenen? Vierdejaars studenten van de studie Social Work gaan dat onderzoeken, begeleid door onderzoekers van het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Travers.

Johanna’s restaurant

Lector Jan Hoogland en de overige zeven teamleden van het centrum gaan dinsdag eten bij Johanna’s restaurant. Daarna staan achtereenvolgens een bezoek aan een kunstatelier, aan het buurtmuseum en een activiteit naar keuze -zoals helpen in de keuken van Johanna’s restaurant, dansen met de groep Maxi-Axi of het rondbrengen van wijkkranten/flyers- op het programma.

Artikel delen: