Diamanten huwelijk voor echtpaar Bakker-De Boer

Zwolle – De heer en mevrouw Bakker-de Boer waren op dinsdag 6 december 2011 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar vrijdagmiddag een bezoek thuis aan de Harm Smeengekade, en feliciteerde het stel met een aantal VVV-bonnen.

De heer Evert Bakker werd geboren op 8 juni 1927 te Havelte en mevrouw Zwaantje de Boer geboren te Zwolle op 10 februari 1930. Zij hebben elkaar ontmoet in de Roggenstraat in Zwolle. De heer Bakker was als militair gelegen in legerplaats Oldebroek en tijdens een avondje Zwolle kwamen ze elkaar zo’n 65 jaar geleden tegen en dat is zo gebleven. Na de lagere school heeft de heer Bakker verschillende werkzaamheden verricht tot na de oorlog. In 1945 is de heer Bakker in militaire dienst gegaan als o.v.w.er en is op 6 december 1946 vertrokken naar Engeland, daarna naar Ned. Indië tot eind maart 1950, en toen weer terug naar Nederland. In mei 1950 is de heer Bakker vertrokken naar Zwolle en heeft daar onder meer gewerkt bij de Firma Ganzeboom, Van Gendt en Loos en in 1954 bij NS.

Mevrouw De Boer woonde op een woonark, en haar ouders hadden daar een parlevinkerbedrijf in groente en fruit. Na de lagere school is zij naar school gegaan aan de Assiesstraat. Daarna heeft ze gewerkt bij de fa. Palm in de Tuinstraat als coupeuse en voorkomende werkzaamheden en verder als moeder en huisvrouw. Het echtpaar heeft 3 kinderen, 2 jongens en 1 dochter, en 6 kleinkinderen, 5 meisjes en 1 jongen.

Het echtpaar heeft altijd in Zwolle gewoond, waarvan de laatste 8 jaar in de Keersluis.

Hobby’s zomers met de boot weg, wat fietsen en puzzelen en breien. Verder redelijk gezond al wordt het zien wat minder.

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.