Eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag namen wethouder Erik Dannenberg en Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) bij lunchcafé Villa Suikerberg het eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in Zwolle in gebruik.

09-12-2011_e_oplaadpunt_potgietersingel_2.jpg

Het gaat om het eerste oplaadpunt in de openbare ruimte. Deze staat aan de Potgietersingel. Hiermee zet de gemeente een belangrijke stap om het gebruik van milieuvriendelijke auto’s in de stad te stimuleren. Tweede kamer lid Eddy van Hijum is erg geïnteresseerd in de duurzaamheidsambities van de gemeente Zwolle. Rutger de Croon van E-laad was ook aanwezig en de heer Oving van autobedrijf Oving stelde ten behoeve van de ingebruikname een elektrische auto beschikbaar.

09-12-2011_e_oplaadpunt_potgietersingel_3.jpg

09-12-2011_e_oplaadpunt_potgietersingel_1.jpg

09-12-2011_e_oplaadpunt_potgietersingel_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De titel suggereert iets anders dan de werkelijkheid. Verderop wordt het woordje openbare ruimte terecht toegevoegd. Er zijn namelijk al een aantal oplaadpunten in Zwolle. (Daarnaast kan natuurlijk iedereen thuis – behalve op 10 hoog – een elektrische auto opladen) Nu is alleen de grote vraag: hoe kan je gebruik maken van deze paal? Iemand die dat kan vertellen?

  Ik wilde een keer in Amersfoort een elektrische auto bijladen. Van tevoren uitgezocht waar de publieke laadpaal zat, bleek de paal alleen met de pas van de beheerder gebruikt te kunnen worden. En die was om vijf uur naar huis gegaan. De reactie van de mevrouw bij de balie van het gemeentehuis reageerde met ‘Er is in twee jaar nog nooit iemand voor die paal geweest, dus verder is er niemand die weet hoe ie werkt…’

  Ik hoop dus dat de gemeente Zwolle hem er niet alleen neerzet voor een stukje groene PR, maar ook daadwerkelijk zorg draagt voor een goed gebruik. Binnenkort ga ik met een elektrische auto van het merk van dhr Oving rijden en wil met alle plezier de proef op de som nemen.

  Overigens wordt elektrisch (in de titel) in Nederland gewoon met een k geschreven.


  ⚠️ Meld

 2. Twee oplaadpunten in hartje centrum. Toe maar… Zijn er in Zwolle wel twee elektrische auto’s?? Hoe lang duurt dat opladen? Kan je er bij weg lopen en even de stad in gaan als die oplaadt? Is de slang dan hufterproof? Zou er animo voor zijn op deze toch dure parkeerplaatsen? Ik betwijfel dat zeer!


  ⚠️ Meld

 3. Leuk voor de wethouder om in de publiciteit te komen.
  Verder gaat dit helemaal nergens over.

  Dubbele rotondes en tunnels bij drukke knooppunten zouden het milieu wel tegemoet komen.
  Nu sta je in Zwolle zeer lang stil voor stoplichten.
  Gemeten: Afremmen, stilstaan en weer optrekken is absolute verspilling van tijd en brandstof.

  Conclusie: De stilstandtijd is langer dan de rijtijd.  ⚠️ Meld

 4. Voor degenen met interesse in elektrisch rijden. Laat je niet afleiden door Dannenberg en zijn maat die allebei een stekker vasthouden tijdens het laden. Dat is zo’n stukje emotie van het vulpistool bij fossiele brandstoffen. Bij het laden hoef je de boel echt niet een paar uur vast te houden. 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.