Opening expositie ArtOverijssel in provinciehuis

Zwolle – De commissaris van de Koningin mevrouw Ank Bijleveld-Schouten lanceerde vrijdagmiddag namens het prins Bernhard Cultuur Fonds Overijssel een nieuwe website met vijftig Overijsselse beeldend kunstenaars. De website is het afscheidscadeau voor de voormalige voorzitter van het fonds de heer Geert Jansen, oud Commissaris der Koningin in Overijssel. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het provinciehuis. Ter ere van artoverijssel.nl is een tentoonstelling ingericht met werk van vijf kunstenaars.

art_2.jpg

ArtOverijssel.nl, een nieuwe website met professionele actuele Overijsselse beeldend kunst. De website laat vijftig professionele beeldend kunstenaars en ontwerpers zien waar Overijssel trots op is. Zij zijn geselecteerd door zes beeldende kunstinstellingen in Overijssel. In samenwerking met de Werkplaats Typografie van ArtEZ in Arnhem en Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) is de website tot stand gekomen. Een curatorium onder voorzitterschap van de heer Jansen is verantwoordelijk voor de periodieke vernieuwing.

art_4.jpg

art_1.jpg

art_3.jpg

De tentoonstelling met werk van Guusje Beverdam (Hengelo), Floor Coolsma (Deventer), Alexandra Klein (Ens / Zwolle), Anne Kreiter (Zwolle) en Pier van Dijk (Hengelo) is te zien van 8 december tot 12 december tussen 9.00 uur tot 17.00 op de Brug in het provinciehuis (Luttenbergstraat 2, Zwolle). Bezoekers kunnen zich melden bij de receptie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.